بررسی میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانههای شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC-PDA
(ندگان)پدیدآور
شاهیان, حسینشیخ لوئی, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیبدرختی رقم قرمز لبنان (رد دلیشز) شهرستان میاندوآب نسبت به سموم کشاورزی مورداستفاده توسط باغبانان، میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس موردبررسی قرار گرفت. ابتدا نمونهبرداری توسط روش تصادفی ساده انجام گرفت و پس از عصارهگیری و استخراج به روش استخراج فاز جامد (SPE) با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس اندازهگیری شد. بهطوریکه میزان باقیمانده سموم ب ترتیب در سیبهای شسته نشده باپوست، شسته شده باپوست و سیبهای پوستگیری شده ppm 08/0، 31/0 68/0 برای دیازینون و 24/0، 54/0، ppm 98/0 برای کلرپیریفوس اندازهگیری شد. مقایسه نتایج آماری با استانداردهای جهانی مبین این موضوع است که میزان باقیمانده سم دیازینون در سیبهای شسته نشده باپوست و میزان باقیمانده سم کلرپیریفوس در هر سه حالت: شسته شده باپوست، شسته شده بدون پوست و سیبهای پوستگیری شده بیشازحد جهانی (دیازینون ppm 5/0 و کلرپیریفوس ppm 01/0) است؛ بنابراین ضرورت دارد مسئولان و باغداران منطقه توجه ویژهای به میزان باقیمانده و زمان استفاده از سموم داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه و صادرات سیبدرختی جلوگیری گردد.
کلید واژگان
سیبدرختیباقیمانده سموم
دیازینون
کلرپیریفوس
کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا
شماره نشریه
226تاریخ نشر
2017-07-231396-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایراناستادیار گروه شیمی و مهندسی صنایع غذائی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




