• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 2 (26) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 2 (26) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان باقی‌مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانه‌های شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC-PDA

    (ندگان)پدیدآور
    شاهیان, حسینشیخ لوئی, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.268 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در پژوهش حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیب‌درختی رقم قرمز لبنان (رد دلیشز) شهرستان میاندوآب نسبت به سموم کشاورزی مورداستفاده توسط باغبانان، میزان باقی‌مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس موردبررسی قرار گرفت. ابتدا نمونه‌برداری توسط روش تصادفی ساده انجام گرفت و پس از عصاره‌گیری و استخراج به روش استخراج فاز جامد (SPE) با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس اندازه‌گیری شد. به‌طوری‌که میزان باقی‌مانده سموم ب‌ ترتیب در سیب‌های شسته نشده باپوست، شسته شده باپوست و سیب‌های پوست‌گیری شده ppm 08/0، 31/0 68/0 برای دیازینون و 24/0، 54/0، ppm 98/0 برای کلرپیریفوس اندازه‌گیری شد. مقایسه نتایج آماری با استاندارد‌های جهانی مبین این موضوع است که میزان باقی‌مانده سم دیازینون در سیب‌های شسته نشده باپوست و میزان باقی‌مانده سم کلرپیریفوس در هر سه حالت: شسته شده باپوست، شسته شده بدون‌ پوست و سیب‌های پوست‌گیری شده بیش‌ازحد جهانی (دیازینون ppm 5/0 و کلرپیریفوس ppm 01/0) است؛ بنابراین ضرورت دارد مسئولان و باغداران منطقه توجه ویژه‌ای به میزان باقی‌مانده و زمان استفاده از سموم داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه و صادرات سیب‌درختی جلوگیری گردد.
    کلید واژگان
    سیب‌درختی
    باقیمانده سموم
    دیازینون
    کلرپیریفوس
    کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا

    شماره نشریه
    226
    تاریخ نشر
    2017-07-23
    1396-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
    استادیار گروه شیمی و مهندسی صنایع غذائی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_532502.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269637

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب