• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 6, 3 (23) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 6, 3 (23) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

    (ندگان)پدیدآور
    کوشافر, آزیتاولایت زاده, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    562.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در پژوهش حاضر با اندازه‌گیری غلظت جیوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی در نمونه‌های عضله ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) رودخانه بهمن‌شیر خطر ناشی از مصرف این ماهی برای انسان ارزیابی شد. بدین منظور 30 عدد ماهی از بندر ‌چوئبده به‌صورت تصادفی تهیه شد. میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک در منطقه مورد مطالعه 08/0±24/0 میلی‌گرم در کیلوگرم وزن تر بود. نتایج نشان می‌دهد که میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک از حد آستانه استانداردهای جهانی پایین‌تر است. با توجه به میزان مصرف سرانه ماهی در ایران، میزان جیوه‌ای که از طریق مصرف ماهی شانک زرد باله جذب بدن انسان می‌شود، حدود 000085/0 میلی‌گرم در کیلوگرم در روز و 000595/0 میلی‌گرم در کیلوگرم در هفته برای یک فرد بالغ با وزن 70 کیلوگرم است. همچنین میزان شاخص خطر ماهی شانک زرد باله 85/0 می‌باشد که کمتر از 1 است. حداکثر مصرف روزانه ماهی شانک زرد باله با میانگین غلظت 24/0 میلی‌گرم جیوه در کیلوگرم وزن تر برای مصرف‌کننده با میانگین وزن 70 کیلوگرم، 29 گرم در روز و 203 گرم در هفته می‌باشد
    کلید واژگان
    ارزیابی خطر
    جیوه
    ماهی شانک زرد باله
    عضله

    شماره نشریه
    323
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    استادیارگروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_526819.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269615

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب