ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)
(ندگان)پدیدآور
کوشافر, آزیتاولایت زاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر با اندازهگیری غلظت جیوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی در نمونههای عضله ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) رودخانه بهمنشیر خطر ناشی از مصرف این ماهی برای انسان ارزیابی شد. بدین منظور 30 عدد ماهی از بندر چوئبده بهصورت تصادفی تهیه شد. میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک در منطقه مورد مطالعه 08/0±24/0 میلیگرم در کیلوگرم وزن تر بود. نتایج نشان میدهد که میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک از حد آستانه استانداردهای جهانی پایینتر است. با توجه به میزان مصرف سرانه ماهی در ایران، میزان جیوهای که از طریق مصرف ماهی شانک زرد باله جذب بدن انسان میشود، حدود 000085/0 میلیگرم در کیلوگرم در روز و 000595/0 میلیگرم در کیلوگرم در هفته برای یک فرد بالغ با وزن 70 کیلوگرم است. همچنین میزان شاخص خطر ماهی شانک زرد باله 85/0 میباشد که کمتر از 1 است. حداکثر مصرف روزانه ماهی شانک زرد باله با میانگین غلظت 24/0 میلیگرم جیوه در کیلوگرم وزن تر برای مصرفکننده با میانگین وزن 70 کیلوگرم، 29 گرم در روز و 203 گرم در هفته میباشد
کلید واژگان
ارزیابی خطرجیوه
ماهی شانک زرد باله
عضله
شماره نشریه
323تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استادیارگروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




