مقایسه میزان هیستامین در عضلات (روشن و تیره) و کنسرو ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) استان هرمزگان
(ندگان)پدیدآور
عسکری ساری, ابوالفضلرجب زاده قطرمی, ابراهیمستایش فر, احسانولایت زاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهی و فرآوردههای دریایی بهعنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترس انسان محسوب میشوند. این پژوهش بهمنظور اندازهگیری میزان هیستامین در عضله تیره و روشن ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و همچنین در کنسرو این ماهی انجام شد. در این بررسی 9 نمونه ماهی هوور مسقطی و 15 نمونه کنسرو ماهی تهیه شدند. ابتدا ماهیان بیومتری شده و سپس عضلات تیره و روشن از یکدیگر جدا گردیدند. اندازهگیری میزان هیستامین به روش TLC (Thin Layer Chromatography)انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که میانگین میزان هیستامین در نمونههای ماهی هوور در عضله تیره و روشن بهترتیب 46/52±3/154 و 05/47 ±4/124 میکروگرم در گرم بود. همچنین میانگین میزان هیستامین در کنسرو ماهی هوور 59/87±52/160 میکروگرم در گرم به دست آمد. میانگین میزان هیستامین در عضله روشن و تیره ماهیان هوور و همچنین میانگین میزان هیستامین موجود در عضله تیره و کنسرو اختلاف آماری معنیداری نداشت، درحالیکه هیستامین موجود در عضله روشن و کنسرو نشاندهنده اختلاف آماری معنیدار بود. مقادیر هیستامین در تمام نمونهها، پایینتر از حداکثر میزان پذیرفته شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (20 میلی گرم در 100 گرم) بود، بنابراین مصرف ماهی هوور مسقطی و کنسرو آن برای انسان حساسیت ایجاد نمیکند.
کلید واژگان
هیستامینهوور مسقطی
عضله
کنسرو ماهی
استان هرمزگان
شماره نشریه
222تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایراناستادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




