مطالعه بیوتیپی استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر و فرآوردههای آن در شهرستان تبریز
(ندگان)پدیدآور
شایق, جلالمهدیلو, سیده گیتانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دانستهها در مورد خصوصیات فنوتیپی استافیلوکوکوس اورئوسهای جدا شده از شیر و فرآوردههای آن در شهرستان تبریز بسیار محدود است. هدف از این مطالعه، بررسی بیوتیپدر باکتری مورد مطالعه بود. به این منظور تعداد 48 استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام گاو (24 جدایه)، پنیر محلی (12 جدایه)، بستنی سنتی (12 جدایه) که قبلاً از سطح شهر تبریز جمعآوری و جداسازی شده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش بیوتایپینگ با استفاده از واکنش آزمایشهای استافیلوکیناز، بتا-همولیزین، انعقاد پلاسمای گاو و واکنش کریستالویوله انجام پذیرفت. از میان 48 جدایه مورد مطالعه، 23 (9/47 درصد) جدایه متعلق به اکووار انسانی و دو جدایه متعلق به اکووار گوسفندی (2/4 درصد) و مابقی جدایهها در اکووارهای غیر میزبان خاص بیوتیپبندی شدند. با توجه به میزان بالای آلودگی فرآوردههای شیر به اکووارهای انسانی این فرض تقویت میشود که این اکوارها بهواسطه دستکاری انسانی از این طریق به فرآوردههای دامی انتقال یافته باشند.
کلید واژگان
استافیلوکوکوس اورئوسبیوتیپ
اکووار
شیر و فرآوردههای آن
شماره نشریه
319تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی و کشاورزی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایراندانشآموخته دانشکده زیستشناسی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




