بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفیموریوم و تعیین اجزای آن
(ندگان)پدیدآور
رادمهر, بهرادخامدا, کاوهرجبیخرمی, افشیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش روزافزون استفاده از نگهدارندههای طبیعی توجه بیشتر را به مطالعات علمی روی فرآوردههای طبیعی ازجمله اسانسهای گیاهی جلب نموده است. لذا در این مطالعه اسانس گیاه سماق، که از گیاهان مورد استفاده بهعنوان طعمدهنده در غذاهای ایرانی است، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه ابتدا از میوه گیاه سماق با روش تقطیر اسانسگیری بهعمل آمد، سپس اسانس فوق توسط روش کروماتوگرافی گازی مورد آنالیز قرار گرفت. در نهایت اثر ضدمیکروبی اسانس سماق روی باکتری سالمونلاتیفیموریوم که از باکتریهای مهم در ایجاد بیماریهای غذایی است، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد از میان اجزای بهدستآمده در اسانس سماق، مهمترین جز دارای خاصیت ضدمیکروبی (احتمالاً) ماده کاریوفیلن میباشد که با دارا بودن میزان بالایی در ترکیب اسانس، میتواند خواص ضدمیکروبی آن را بهخوبی توجیه کند. نتایج حاصل از بررسی اثر ضدمیکروبی نشان داد که اسانس فوق حتی در غلظتهای پایین (ppm 30( نیز دارای اثرات باکتریواستاتیک میباشد و با افزایش غلظت این اثر افزایش یافته تا اینکه در غلظت ppm1000 اسانس اثر باکتریوسیدال داشت. بنابراین میتوان نتیجه گرفت اسانس سماق بهدلیل دارا بودن اجزای ضدمیکروبی بهمیزان فراوان، میتواند در کنترل رشد باکتری سالمونلاتیفیموریوم مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
اسانس سماقاثر ضدمیکروبی
سالمونلاتیفیموریوم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-08-231390-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایرانگروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
گروه شیمی دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.
شاپا
2228-76472476-6968




