• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 1, 1 بهار
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 1, 1 بهار
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ضد میکروبی آویشن شیرازی بر روی E.coli O157:H7 درگوشت چرخ‌کرده گوساله در طی نگهداری در یخچال (سردخانه)

    (ندگان)پدیدآور
    نوری, نگینرکنی, نوردهرآخوندزاده, افشینمیثاقی, علیتوریان, فهیمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    180.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی رشد باکتری E.coli O157:H7درگوشت چرخ‌کرده متأثر از غلظت‌های مختلف (صفر، 005/0، 015/0 و03/0 درصد) آویشن شیرازی در درجه حرارت‌های 4 و10 درجه سلسیوس در مدت 14 روز است. در همه غلظت‌های فوق خواص حسی قابل‌قبولی مشاهده گردید. در غلظت 03/0 درصد اثر ضدباکتریایی قوی مشاهده گردید. ضریب همبستگی غلظت اسانس آویشن شیرازی با لگاریتم تعداد باکتری مورد مطالعه در دماهای 4 و10 درجه سلسیوس به‌ترتیب 701/0–  و 599/0 – بود، که نشان می‌دهد با افزایش غلظت اسانس، میزان رشد باکتری در طی دوره نگهداری کاهش می‌یابد و از نظر آماری اثر اسانس بر روی رشد باکتری معنی‌دار بود (01/0> p). یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده این است که جمعیت باکتری p). یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده این است که جمعیت باکتری E.coli O157:H7 در گوشت چرخ‌کرده تیمارشده با غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی نگهداری‌شده در دمای 4 درجه سانتی‌گراد کاهش بیشتری نسبت به نمونه‌های نگهداری‌شده در دمای 10 درجه سانتی‌گراد (دمای یخچالی نامناسب) داشتند که این مسأله نشان‌دهنده نقش مفید نگهداری در شرایط سرد می‌باشد.
    کلید واژگان
    آویشن شیرازی
    اسانس
    E.coli O157:H7
    گوشت چرخ‌کرده

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2011-05-22
    1390-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_518643.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269557

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب