| dc.contributor.author | عطازاده, رامین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریم, گیتی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حصاری, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حنیفیان, شهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:49Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-02-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عطازاده, رامین, کریم, گیتی, حصاری, جواد, حنیفیان, شهرام. (1391). تأثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم تضعیف شده به عنوان آغازگر الحاقی بر لیپولیز و ویژگیهای حسی پنیر سفید فراپالایشی. بهداشت مواد غذایی, 2(37), 15-27. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_517634.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269534 | |
| dc.description.abstract | هدف اصلی از این مطالعه تعیین تأثیر استفاده از آغازگر الحاقی تضعیف شده<em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> بر فرآیند لیپولیز در پنیر سفید فراپالایشی(UF) از طریق اندازهگیری اندیس اسیدیته،پروفیل اسیدهای چرب،ویژگیهایشیمیایی،میکروبی وحسیدر طول دوره رسیدن بود. نتایج حاصل نشان دادپنیر UF حاوی <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده در مقایسه با پنیرهای شاهد از نظر ترکیب شیمیایی درطول 60 روز دوره رسیدن اختلاف معنیداری نداشتند. شمارش کلی باکتریها و شمارش لاکتوباسیلهای مزوفیل در پنیرهایUFتولید شده باآغازگر الحاقیتضعیف شده بعد از 45 روز رسیدن به طور معنیداری (01/0>p) از نمونههای شاهد بالاتر بود.نتایج حاصل از پروفیل اسیدهای چرب پنیر سفید فراپالایشی (UF) نشان دادبه علت افزایش روند لیپولیزدر 30 روز اول رسیدن در نمونههای حاوی<em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شدهدرصد اسیدهای چرب با زنجیر کوتاه و متوسط (C<sub>14:0</sub>- C<sub>4:0</sub>) در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنیدار (01/0>p) کاهش و درصد اسیدهای چرب با زنجیر بلند (C<sub>18:3</sub>- C<sub>16:0</sub>) افزایش یافت. اندیس لیپولیزی که بوسیله مقدار کل اسیدهای چرب آزاد نشان داده میشود در پنیرهای تولید شده با <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده به صورت معنیداری(01/0>p) بالاتر بود. به علاوه در ارزیابی حسی، پنیرهای UFتولید شده باآغازگر الحاقیتضعیف شده به طور معنیداری(01/0>p) به مجموع نمرات بالاتری نسبت به پنیرهای شاهد در روز 45 رسیدند. درنهایتباتوجهبهایننتایجبهنظرمیرسدکهپنیرهایUFتولید شده با <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده درمقایسهباپنیرهایشاهدازکیفیتتغذیهایبالاتری برخوردار باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 2365 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | آغازگر الحاقی تضعیف شده | fa_IR |
| dc.subject | پنیر سفید فراپالایشی | fa_IR |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس پلانتاروم | fa_IR |
| dc.subject | لیپولیز | fa_IR |
| dc.title | تأثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم تضعیف شده به عنوان آغازگر الحاقی بر لیپولیز و ویژگیهای حسی پنیر سفید فراپالایشی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 37 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 27 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-2508-9414 | |