نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعطازاده, رامینfa_IR
dc.contributor.authorکریم, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorحصاری, جوادfa_IR
dc.contributor.authorحنیفیان, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:49Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:49Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-02-19en_US
dc.date.submitted1391-12-01fa_IR
dc.identifier.citationعطازاده, رامین, کریم, گیتی, حصاری, جواد, حنیفیان, شهرام. (1391). تأثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم تضعیف شده به عنوان آغازگر الحاقی بر لیپولیز و ویژگی‌های حسی پنیر سفید فراپالایشی. بهداشت مواد غذایی, 2(37), 15-27.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517634.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269534
dc.description.abstractهدف اصلی از این مطالعه تعیین تأثیر استفاده از آغازگر الحاقی تضعیف شده<em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> بر فرآیند لیپولیز در پنیر سفید فراپالایشی‌(UF) از طریق اندازه‌گیری اندیس اسیدیته،پروفیل اسیدهای چرب،ویژگی‌هایشیمیایی،میکروبی وحسیدر طول دوره رسیدن بود. نتایج حاصل نشان دادپنیر UF حاوی <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده در مقایسه با پنیرهای شاهد از نظر ترکیب شیمیایی درطول 60 روز دوره رسیدن اختلاف معنی‌داری نداشتند. شمارش کلی باکتری‌ها و شمارش لاکتوباسیل‌های مزوفیل در پنیرهایUFتولید شده باآغازگر الحاقیتضعیف شده بعد از 45 روز رسیدن به طور معنی‌داری (01/0>p) از نمونه‌های شاهد بالاتر بود.نتایج حاصل از پروفیل اسیدهای چرب پنیر سفید فراپالایشی (UF) نشان دادبه علت افزایش روند لیپولیزدر 30 روز اول رسیدن در نمونه‌های حاوی<em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شدهدرصد اسیدهای چرب با زنجیر کوتاه و متوسط (C<sub>14:0</sub>- C<sub>4:0</sub>) در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی‌دار (01/0>p) کاهش و درصد اسیدهای چرب با زنجیر بلند (C<sub>18:3</sub>- C<sub>16:0</sub>) افزایش یافت. اندیس لیپولیزی که بوسیله مقدار کل اسیدهای چرب آزاد نشان داده می‌شود در پنیرهای تولید شده با <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده به صورت معنی‌داری(01/0>p) بالاتر بود. به‌ علاوه در ارزیابی حسی، پنیرهای UFتولید شده باآغازگر الحاقیتضعیف شده به طور معنی‌داری(01/0>p) به مجموع نمرات بالاتری نسبت به پنیرهای شاهد در روز 45 رسیدند. درنهایتباتوجهبهایننتایجبهنظرمی‌رسدکهپنیرهایUFتولید شده با <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> تضعیف شده درمقایسهباپنیرهایشاهدازکیفیتتغذیه‌ایبالاتری برخوردار باشند.fa_IR
dc.format.extent2365
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectآغازگر الحاقی تضعیف شدهfa_IR
dc.subjectپنیر سفید فراپالایشیfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس پلانتارومfa_IR
dc.subjectلیپولیزfa_IR
dc.titleتأثیر لاکتوباسیلوس پلانتاروم تضعیف شده به عنوان آغازگر الحاقی بر لیپولیز و ویژگی‌های حسی پنیر سفید فراپالایشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue37
dc.citation.spage15
dc.citation.epage27
nlai.contributor.orcid0000-0002-2508-9414


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد