مطالعه میزان اکراتوکسین A درخوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری به روش الایزا
(ندگان)پدیدآور
فدایی فرد, فیروزرئیسی, مهدیکورنگی, حمیدرحیمی, ابراهیمپیرزاده, راحلهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اکراتوکسینها از مهمترین مایکوتوکسینهای موجود در برخی از خوراکهای دامی است. در این میان اکراتوکسین A از جمله سمومی است که دارای اثرات آسیبشناختی بالایی در انسان و حیوانات میباشد.هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین میزان اکراتوکسین A موجود در غذای مصرفی ماهیان قزلآلای رنگینکمان تولید شده در استان چهارمحال و بختیاری بود. برای این منظور از غذای 4 کارخانۀ تولیدکننده عمده خوراک ماهی قزلآلای رنگینکمان نمونهبرداری به عمل آمد. در هرکارخانه از 4 اندازه مختلف غذایی و آرد گندم (مجموعاً 5 نمونه) نمونهگیری شد. از هر نمونه سه تکرار گرفته شد. اندازهگیری اکراتوکسین A با روش الایزا و با استفاده از کیت مربوطه انجام گردید.میزان سم اکراتوکسین A در تمامی نمونههای خوراک ماهی پایینتر از حد مجاز و در 75 درصد نمونههای آرد گندم بالاتر از حد مجاز تعیین شده (5 میکروگرم در کیلوگرم) بود. در مقایسه بین میانگین اکراتوکسین موجود در خوراک ماهی با اندازههای مختلف در 4 کارخانه مورد آزمایش تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0p>) اما بین میانگین آن در آرد گندم موجود در کارخانجات مورد مطالعه تفاوت آماری معنیدار مشاهده شد (05/0p) اما بین میانگین آن در آرد گندم موجود در کارخانجات مورد مطالعه تفاوت آماری معنیدار مشاهده شد (05/0p
کلید واژگان
قزل آلای رنگین کماناکراتوکسین A
الایزا
غذای ماهی
شماره نشریه
48تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، شهرکرد، ایران.دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، شهرکرد، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانش آموخته دامپزشکی، شهرکرد، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران
دانشگاه پیام نور اصفهان، مربی گروه صنایع غذایی، اصفهان، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




