مطالعه اثر غلظتهای مختلف نایسین بر فعالیت باکتریهای لاکتیکی کشت آغازگر در پنیر فراپالایشی
(ندگان)پدیدآور
محمدی, خسروجدیری, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نایسین یک نگهدارنده طبیعی است که توسط زیر گونههای لاکتوکوکوس لاکتیس تولید میشود و تنها باکتریوسین مورد استفاده در مواد غذایی میباشد که توسط FDA/FAO بعنوان یک افزودنی بیخطر مورد تأیید میباشد. نایسین دارای طیف اثر گستردهای بر باکتریهای گرم مثبت میباشد. بنابراین یکی از مشکلات کاربرد نایسین در پنیر اثر منفی بر رشد باکتریهای لاکتیکی کشت آغازگر میباشد که برای ایجاد تغییرات مطلوب در طول دوره رسیدن پنیر ضروری هستند. در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف نایسین و دمای نگهداری بر رشد و بقای باکتریهای لاکتیکی کشت آغازگر (Starter culture)در پنیر تهیه شده از شیر فراپالایشی مورد بررسی قرار گرفت. نایسین در غلظتهای صفر، 2، 4 و 6 میکروگرم در گرم به نمونههای پنیر اضافه شد و نمونهها در دوره نگهداری در دماهای 8 و 25 درجه سلسیوس به مدت 60 روز نگهداری شدند. شمارش باکتریهای لاکتیکی کشت آغازگر و آزمایشهای فیزیکوشیمیایی پنیرها در روزهای صفر، 1، 8، 15، 30، 45 و 60 انجام گردید. بر اساس نتایج این مطالعه نایسین در غلظتهای 4 و 6 میکروگرم در گرم باعث کاهش معنیدار (01/0pp) اثر نایسین را کاهش داد. طبق نتایج مطالعه، نایسین در غلظتهای کمتر از 4 میکروگرم در گرم به همراه نگهداری در دمای یخچال میتواند بعنوان یک نگهدارنده طبیعی در پنیر فراپالایشی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
نایسینکشت آغازگر
پنیر فراپالایشی
دمای نگهداری
شماره نشریه
19تاریخ نشر
2013-05-221392-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، تبریز، ایرانمدیر تحقیق و توسعه شرکت شیر پاستوریزه پگاه استان آذربایحانشرقی، تبریز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




