نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبیگ محمدی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorشایسته, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorچراغی, مهردادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:45Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:45Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:45Z
dc.date.issued2013-08-23en_US
dc.date.issued1392-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-06-25en_US
dc.date.submitted1392-04-04fa_IR
dc.identifier.citationبیگ محمدی, زهرا, شایسته, کامران, چراغی, مهرداد. (1392). ارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه‌های استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی, 3(210), 53-62.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517459.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269514
dc.description.abstractآلودگی فلزات سنگین خاک‌های کشاورزی یک مشکل زیست محیطی عمده است که می‌تواند، تولید گیاهی، امنیت غذایی و سلامت انسان را تحت تأثیر قرار دهد. فلزات سنگین در نتیجه فعالیت‌ها و دستکاری­‌های انسان در محیط­ زیست وارد می‌شوند. فلزات سنگین در قسمت‌های خوراکی سبزیجات برگی و همچنین در میوه و دانه گیاهان تجمع پیدا می‌کنند. لذا این پژوهش با هدف تعیین غلظت عناصر سنگین سرب و روی در محصول خیار گلخانه­ای برخی از شهرستان­های استان همدان انجام شد. غلظت عناصر مذکور با استفاده از دستگاه نشر اتمی تعیین گردید. نتایج تحقیق نشان داد، میانگین غلظت عناصر سرب و روی در نمونه‌های خیار به ترتیب  33/0 و  14/3 میلی‌گرم بر کیلوگرم می‌باشد. همچنین نتایج مربوط به تجزیه و تحلیل‌های آماری نشان‌دهنده وجود همبستگی منفی بین غلظت عناصر اندازه­گیری شده می­باشد. بر پایه نتایج بدست آمده از این پژوهش غلظت عنصر روی در گلخانه‌های‌ همدان و غلظت عنصر سرب در گلخانه­های تویسرکان، فامنین و ملایر بالاتر از حدود مجاز توصیه شده تشخیص داده شد. به علاوه، مقادیر دریافت روزانه عناصر سرب و روی از طریق مصرف سبزیجات برای سه رده سنی کودکان، افراد بالغ و بزرگسالان محاسبه گردید. به طور کلی دریافت روزانه عناصر مورد مطالعه پایین­تر از حدود مجاز توصیه شده می­باشد.fa_IR
dc.format.extent339
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectخیارfa_IR
dc.subjectگلخانهfa_IR
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectسربfa_IR
dc.subjectرویfa_IR
dc.titleارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه‌های استان همدان در سال 91fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آلودگی‌های محیط زیست، همدان، ایران.fa_IR
dc.contributor.department- استادیار گروه مجیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، استادیار گروه محیط زیست، همدان، ایران.fa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue210
dc.citation.spage53
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد