تاثیر پیش تیمار نمک سود و خشک کردن مقدماتی بر ویژگیهای فیزیکی و مقدار جذب روغن در ناگت ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
شعبانپور, بهارهجمشیدی, انیسهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کاهش جذب روغن در محصولات لعابدهی و سوخاری شده یکی از فاکتورهای بحرانی جهت تولید محصولی سالم و با کیفیت میباشد. در این تحقیق اثر ترکیبی نمکسود سبک (8 و 10%) و خشک کردن مقدماتی با مایکروویو (180 درجه سلسیوس، در زمانهای 30، 60 و 90 ثانیه) بر ویژگیهای فیزیکی و مقدار جذب روغن در ناگت ماهی قزلآلا بررسی شد. براساس نتایج، بالاترین مقدار رطوبت در تیمار شاهد مشاهده شد و تیمار 10 درصد نمکسود و زمان 30 ثانیه خشک کردن مقدماتی در 180 درجه سلسیوس در مقایسه با شاهد کمترین مقدار چربی را نشان داد (05/0˂p).مقدار بازده محصول، چسبندگی روکش، ظرفیت نگهداری آب و ارزیابی شاخصهای حسی میان تیمارهای مختلف، اختلاف معنیداری نشان ندادند (05/0˃p). مقدار شاخصهای رنگسنجی و درصد کاهش جذب روغن در تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کاهش معنیداری داشت (05/0˂p).بطور کلی، تیمار نمکسود 10% و خشک کردن مقدماتی در مایکروویو 180 درجه سلسیوس طی زمان 30 ثانیه جهت کاهش میزان روغن در ناگتهای سرخ شده ماهی قزلآلا پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
ناگت ماهینمکسود سبک
خشک کردن مقدماتی
سرخ کردن عمیق
قزلآلا
شماره نشریه
412تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استاد گروه عملآوری فرآوردههای شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایراندانشجوی دکتری عملآوری فرآوردههای شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




