نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچراغی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorسهرابی, مژگانfa_IR
dc.contributor.authorشایسته, کامرانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:43Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:43Z
dc.date.issued2014-02-20en_US
dc.date.issued1392-12-01fa_IR
dc.date.submitted2013-01-05en_US
dc.date.submitted1391-10-16fa_IR
dc.identifier.citationچراغی, مهرداد, سهرابی, مژگان, شایسته, کامران. (1392). ارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه‌فرنگی‌های گلخانه‌ای تولیدی استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی, 3(412), 31-40.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517657.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269504
dc.description.abstractتجمع بیش از حد فلزات سنگین در خاک‌های کشاورزی نه‌تنها منجر به آلودگی محیط­ زیست می­شود بلکه منجر به افزایش جذب فلزات سنگین توسط گیاهان شده که در نتیجه آن کیفیت و ایمنی غذایی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. کادمیوم و مس آلاینده­های اصلی در خاک­های گلخانه­ای هستند که هم از طریق تکنیک­های کشاورزی و هم از طریق مواد شیمیایی به محصولات کشاورزی راه پیدا می‌کنند. این پژوهش با هدف تعیین میزان آلودگی محصول گوجه­فرنگی گلخانه­های استان همدان به فلزات سنگین مس و کادمیوم صورت گرفته است. در مجموع 72 نمونه از 18 گلخانه (4 نمونه از هر گلخانه) واقع در 6 شهر استان نمونه‌گیری شد. پس از انجام آماده‌سازی نمونه‌ها، غلظت عناصر مذکور با استفاده از دستگاه نشر اتمی اندازه‌گیری گردید. نتایج تحقیق نشان داد، غلظت کادمیوم و مس در نمونه­های گوجه­فرنگی به ترتیب در دامنه­ 25/5- 08/0 و­ 25/9-01/0 میلی­گرم برگیلوگرم بود. تجزیه و تحلیل­های آماری همبستگی معنی‌داری بین غلظت عناصر کادمیوم و مس در محصول گوجه‌فرنگی نشان داد. مقایسه نتایج بدست آمده با مقادیر مجاز نشان‌دهنده آلوده بودن بیش از حد مجاز برخی از محصول گوجه­فرنگی در گلخانه­های مورد مطالعه بود. طوری‌که غلظت کادمیوم در تمامی نمونه‌ها برای سلامتی مصرف‌کنندگان مخاطره‌آمیز ارزیابی گردید.fa_IR
dc.format.extent357
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectگوجه‌فرنگی گلخانه‌ایfa_IR
dc.titleارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه‌فرنگی‌های گلخانه‌ای تولیدی استان همدان در سال 91fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، استادیار گروه محیط زیست، همدان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آلودگی‌های محیط زیست، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.fa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue412
dc.citation.spage31
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد