بررسی بستنیهای سنتی مصرفی شهر اهواز از نظر میزان آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس، کلیفرم و اشریشیاکولای
(ندگان)پدیدآور
اختلاط, مریمظاهری پور, زهراشکرریز, بهارهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بیماریهای ناشی از مصرف غذاهای آلوده هنوز یکی از مشکلات عمده در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه میباشد. بستنی یکی از فرآوردههای تولیدی از شیر بوده که محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها میباشد. درایران تولید بستنیهای غیرپاستوریزه تحت عنوان بستنی سنتی که به روش دستی تهیه میشود بسیار رایج است. با توجه به مصرف بیشتر بستنی در فصول گرم خصوصاً در مناطق گرمسیری، این مطالعه بر روی بستنیهای سنتی مصرفی شهر اهواز از نظر میکروارگانیسمهای شاخص، انجام شد. در این تحقیق 120 نمونه بستنی سنتی در طی تابستان 1388 از مناطق مختلف اهواز نمونه برداری گردید. به منظور بررسی کلیفرم، اشریشیاکولای و استافیلوکوکوس آرئوس بر طبق روش مرجع و از محیطهای کشت انتخابی و اختصاصی و نهایتاً آزمونهای بیوشیمیایی استفاده شد. نتایج نشان داد که از120 نمونه، به ترتیب 94 (33/78%) و13 نمونه (83 /10%) آلوده به کلیفرم و اشریشیاکولای و38 نمونه (67/31%) آلوده به استافیلوکوکوس آرئوس کواگولاز مثبت بودند. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که بیشتر بستنیهای سنتی در این منطقه از نظر استاندارد غیر قابل مصرف میباشد. بنابراین نظارت بیشتر توسط مسئولین امر برای جلوگیری از آلودگی باکتریایی ضروری میباشد.
کلید واژگان
اهوازکلیفرم
اشریشیاکولای
استافیلوکوکوس آرئوس
بستنی سنتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شهید چمران، دانشکده دامپزشکی، گروه میکروبیولوژی، اهواز، ایراندانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد کشاورزی، گروه بهداشت مواد غذایی، اهواز، ایران
دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد کشاورزی، گروه بهداشت مواد غذایی، اهواز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




