فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی گونههای کمپیلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی
(ندگان)پدیدآور
شاکریان, امیررحیمی, ابراهیمکاظمی, سیامکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کمپیلوباکتر ژژونی و کولای از عوامل اسهال در انسان در سراسر جهان با منشاء مواد غذایی خصوصاٌ گوشت محسوب میشوند. این مطالعه با هدف تعیین شیوع گونههای کمپیلوباکتر در مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی (بعد از پوستکنی، بعد از تخلیه امعاء و احشاء و پایان مرحله کشتار) انجام شد. درمجموع 150 نمونه گوشت گوسفند (50 نمونه در هر مرحله) در مدت 16 ماه از دی ماه 1385 تا اردیبهشت 1387 جمعآوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. در مجموع، گونههای کمپیلوباکتر از 3/11 درصد (17 مورد از 150 نمونه) لاشهها از سه مرحله جمعآوری شده، جدا گردید که از این تعداد 5/76 درصد به عنوان کمپیلوباکتر ژژونی و 1/23 درصد به عنوان کمیپلوباکترکولای متمایز شدند. گونههای کمپیلوباکتر به ترتیب از 5، 8 و 4 درصد لاشهها در مراحل بعد از پوستکنی، بعد از تخلیه امعاء و احشاء و پایان مرحله کشتار جداسازی شدند. حساسیت 17 گونه جداسازی شده با 10 آنتیبیوتیک با استفاده از روش دیسک گذاری مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین مقاومت به سیپروفلوکساسین (8/58 درصد) سپس به نالیدیکسیک اسید (1/47 درصد)، تتراسیکلین (2/41 درصد)، انروفلوکساسین (4/29 درصد)، آمپی سیلین (5/23 درصد)، آموکسیسیلین (9/5 درصد) و استرپتومایسین (9/5 درصد) مشاهده شد. این مطالعه نشان داد کاربرد یک سیستم پیشگیری کننده مانند سیستم تعیین نقاط کنترل بحرانی و ارزیابی مخاطرات در کنترل آلودگی به کمپیلوباکترها در کشتارگاه های دام ضروری به نظر میرسد.
کلید واژگان
کمپیلوباکترگوسفند
کشتار گاه
مقاومت آنتی بیوتیکی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، دانشآموخته دامپزشکی، شهرکرد، ایران
شاپا
2228-76472476-6968