جداسازی، شناسایی و تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکای بیماریزا از شیرهای پاستوریزه
(ندگان)پدیدآور
حنیفیان, شهرامنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی وجود سویههای بیماریزای یرسینیا انتروکولیتیکا در شیر پاستوریزه، طی سال 1390 تعداد 242 نمونه شیر پاستوریزه عرضه شده در تبریز جمعآوری گردید. نمونهها در محیط PSBB غنیسازی شد و از ژنهای ail و virFبه عنوان توالیهای هدف برای ردیابی سویههای بیماریزای یرسینیا انتروکولیتیکا در نمونههای غنی شده استفاده گردید. از نمونههای مثبت در آزمایش PCR در محیط CIN آگار وMacConkey آگار کشت داده شد و پرگنههای مشکوک با duplex-PCRتأیید گردید. جهت تعیین بیوتیپ یرسینیا انتروکولیتیکا،جدایه باکتری به وسیله آزمونهای بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین شمارش تعداد باکتریهای شاخص بهداشتی و آزمون کیفی فسفاتاز قلیایی (ALP) بر روی نمونههای شیر پاستوریزه انجام یافت. یرسینیا انتروکولیتیکای بیماریزا در 61/6% (16 نمونه) از نمونههای شیر پاستوریزه با روش ail-PCR ردیابی گردید. در حالی که 13/4% (10 نمونه) از نمونهها با روش virF-PCRمثبت تشخیص داده شد. از بین نمونههای مثبت در آزمایش PCR، فقط 41/0% (1 نمونه) به وسیله کشت جداسازی و با duplex-PCR تأیید گردید. بر اساس آزمایشهای بیوشیمیایی، جدایه یرسینیا انتروکولیتیکا ازنوع بیوتیپ 4 تعیین گردید. طبق نتایج مطالعه، 57/11% (28 نمونه) از نمونههای شیر پاستوریزه ALP مثبت بودند و تعداد باکتریهای شاخص بهداشتی در این نمونهها در قیاس با نمونههای ALP منفی تفاوت معنیدار (01/0>p) نشان داد. با توجه به حساسیت زیاد p) نشان داد. با توجه به حساسیت زیاد یرسینیا انتروکولیتیکا نسبت به حرارت پاستوریزاسیون، لذا آلودگی ثانویه میتواند دلیل اصلی حضور یرسینیا انتروکولیتیکای زنده در شیر پاستوریزه باشد.
کلید واژگان
شیر پاستوریزهیرسینیا انتروکولیتیکا
PCR
Ail
VirF
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، تبریز، ایرانشاپا
2228-76472476-6968




