• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 4, 2 (14) تابستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 4, 2 (14) تابستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس از فرآورده‌های گوشتی و بررسی حضور ژن مولد انتروتوکسین A

    (ندگان)پدیدآور
    سپیدارکیش, مهساقانع, مسعود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    817.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
       استافیلوکوکوس اورئوس، یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده بیماری‌های منتقله از راه مواد غذایی می‌باشد.هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در فرآورده‌های گوشتی و شناسایی ژن تولیدکننده انتروتوکسینSEA می‌باشد. پس از جمع‌آوری 150 نمونه گوشتی، نمونه‌ها با استفاده از تکنیک استاندارد کشت و تست‌های فنوتایپینگ استاندارد از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA، آزمون PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی ژن sea صورت گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، در 19 مورد نمونه (6/12%) استافیلوکوکوس اورئوس جدا گردید. بیشترین میزان آلودگی به ترتیب، مربوط به ماهی دودی (30%)، کباب لقمه (6/16%)، انواع کالباس و ژامبون (3/13%) و شنسل مرغ (3/3%) بود. در انواع سوسیس هیچ موردی از آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. بررسی‌های آماری نشان داد که در مقایسه میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس و نوع فرآورده­های گوشتی اختلاف آماری معنی‌دار وجود دارد (05/0 >p). همچنین با انجام تکنیک PCR مشخص گردید که ژن p). همچنین با انجام تکنیک PCR مشخص گردید که ژن sea در هیچیک از جدایه‌ها وجود ندارد. در این مطالعه میزان آلودگی مواد غذایی مورد بررسی به  استافیلوکوکوس اورئوس نسبتاً قابل ملاحظه می‌باشد.
    کلید واژگان
    استافیلوکوکوس اورئوس
    انتروتوکسین SEA
    تکنیک PCR
    فرآورده‌های گوشتی

    شماره نشریه
    214
    تاریخ نشر
    2014-08-23
    1393-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، گروه میکروبیولوژی، دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، تنکابن، ایران
    استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، گروه میکروبیولوژی، تنکابن، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_517075.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269466

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب