نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمشاک, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorسوداگری, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorخنجری, علیfa_IR
dc.contributor.authorشاه‌حسینی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorمتقی‌فر, افشینfa_IR
dc.contributor.authorداوودآبادی فراهانی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:34Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:34Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:34Z
dc.date.issued2014-11-22en_US
dc.date.issued1393-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-02en_US
dc.date.submitted1392-08-11fa_IR
dc.identifier.citationمشاک, زهره, سوداگری, حمیدرضا, خنجری, علی, شاه‌حسینی, غلامرضا, متقی‌فر, افشین, داوودآبادی فراهانی, محسن. (1393). بررسی اثر پرتودهی گاما بر روی لاشه‌های گاوی آلوده به سیستی‌سرکوس بوویس. بهداشت مواد غذایی, 4(315), 1-8.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517054.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269453
dc.description.abstractتنیازیس یکی از بیماری‌های مهم انگلی مشترک بین انسان و دام می‌باشد که در نتیجه مصرف گوشت خام یا نیم‌پز گاوی آلوده به <em>سیستی‌سرکوس بویس</em> (<em>Cysticercus bovis</em>) در انسان ایجاد می‌شود. پرتودهی به‌عنوانی روشی ایمن می‌تواند جهت از بین بردن انگل‌ها در سالم‌سازی مواد غذایی و به‌عنوان یک روش کنترلی در پیشگیری از وقوع اپیدمی‌ این بیماری انگلی غذازاد مورد استفاده قرار گیرد. لذا در این مطالعه ابتدا قسمت‌های مختلف لاشه‌های گاوی (سه سر بازو،قلب و جوشی) حاوی کیست زنده در دو کشتارگاه استان البرز جهت پرتودهی با دوزهای مختلف اشعه گاما (5/0، 6/0، 7/0، 8/0، 9/0، 1، 5/1 کیلوگری) انتخاب و پس از پرتوتابی نمونه‌ها به‌مدت 30 الی 120 دقیقه، زنده و یا مرده بودن لاروها با رنگ‌آمیزی ائوزین‌متیلن‌بلو و توسط مشاهده میکروسکوپی مشخص گردید. آنالیز آماری با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و با استفاده از برنامه Trend Chi-square صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که دوزهای 8/0، 9/0، 1و 5/1 کیلوگری به‌ترتیب با 72، 6/82، 9/90 و 6/91 درصد در مقایسه با سایر دوزها، به‌طور معنی‌داری قادر به از بین بردن کیست‌ها شد. به‌دلیل عدم اختلاف آماری معنی‌داری بین دو دوز 1و 5/‌1 کیلوگری جهت از بین بردن کیست‌ها، از دوز کمتر یعنی 1 کیلوگری به‌عنوان دوز مناسب پرتودهی در گوشت‌های آلوده توصیه می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent251
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectپرتو گاماfa_IR
dc.subjectسیستی‌سرکوس بویسfa_IR
dc.subjectکشتارگاهfa_IR
dc.subjectلاشه‌ گاویfa_IR
dc.titleبررسی اثر پرتودهی گاما بر روی لاشه‌های گاوی آلوده به سیستی‌سرکوس بوویسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاداسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهران، استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده کشاورزی هسته‌ای، مربی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکترای حرفه‌ای دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکترای حرفه‌ای دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue315
dc.citation.spage1
dc.citation.epage8


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد