| dc.contributor.author | مشاک, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوداگری, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خنجری, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاهحسینی, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | متقیفر, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | داوودآبادی فراهانی, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:34Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:34Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:34Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:34Z | |
| dc.date.issued | 2014-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-11-02 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مشاک, زهره, سوداگری, حمیدرضا, خنجری, علی, شاهحسینی, غلامرضا, متقیفر, افشین, داوودآبادی فراهانی, محسن. (1393). بررسی اثر پرتودهی گاما بر روی لاشههای گاوی آلوده به سیستیسرکوس بوویس. بهداشت مواد غذایی, 4(315), 1-8. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_517054.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269453 | |
| dc.description.abstract | تنیازیس یکی از بیماریهای مهم انگلی مشترک بین انسان و دام میباشد که در نتیجه مصرف گوشت خام یا نیمپز گاوی آلوده به <em>سیستیسرکوس بویس</em> (<em>Cysticercus bovis</em>) در انسان ایجاد میشود. پرتودهی بهعنوانی روشی ایمن میتواند جهت از بین بردن انگلها در سالمسازی مواد غذایی و بهعنوان یک روش کنترلی در پیشگیری از وقوع اپیدمی این بیماری انگلی غذازاد مورد استفاده قرار گیرد. لذا در این مطالعه ابتدا قسمتهای مختلف لاشههای گاوی (سه سر بازو،قلب و جوشی) حاوی کیست زنده در دو کشتارگاه استان البرز جهت پرتودهی با دوزهای مختلف اشعه گاما (5/0، 6/0، 7/0، 8/0، 9/0، 1، 5/1 کیلوگری) انتخاب و پس از پرتوتابی نمونهها بهمدت 30 الی 120 دقیقه، زنده و یا مرده بودن لاروها با رنگآمیزی ائوزینمتیلنبلو و توسط مشاهده میکروسکوپی مشخص گردید. آنالیز آماری با نرمافزار SPSS نسخه 22 و با استفاده از برنامه Trend Chi-square صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که دوزهای 8/0، 9/0، 1و 5/1 کیلوگری بهترتیب با 72، 6/82، 9/90 و 6/91 درصد در مقایسه با سایر دوزها، بهطور معنیداری قادر به از بین بردن کیستها شد. بهدلیل عدم اختلاف آماری معنیداری بین دو دوز 1و 5/1 کیلوگری جهت از بین بردن کیستها، از دوز کمتر یعنی 1 کیلوگری بهعنوان دوز مناسب پرتودهی در گوشتهای آلوده توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 251 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | پرتو گاما | fa_IR |
| dc.subject | سیستیسرکوس بویس | fa_IR |
| dc.subject | کشتارگاه | fa_IR |
| dc.subject | لاشه گاوی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر پرتودهی گاما بر روی لاشههای گاوی آلوده به سیستیسرکوس بوویس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاداسلامی، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران، استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده کشاورزی هستهای، مربی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته دکترای حرفهای دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته دکترای حرفهای دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 315 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 8 | |