| dc.contributor.author | واثقی بخشایش, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حنیفیان, شهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:49:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:49:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:49:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:49:31Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-01-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-10-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | واثقی بخشایش, رضا, حنیفیان, شهرام. (1394). رفتار سویههای مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی, 5(117), 13-103. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_517037.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269438 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق مطالعه رفتار سویههای مختلف <em>یرسینیا انتروکولیتیکا </em>در پنیر فراپالایشی و بررسی قابلیت بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی بر این باکتری بود. برای این منظور، شیر پاستوریزه و فراپالایش شده با تعداد 3 واحد لگاریتمی در هر گرم از سویههای استاندارد DSM 11502 و 9499DSMو سویه بومی <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> تلقیح شد و نمونههای پنیر دارا و فاقد کشت آغازگر تهیه شدند. تعداد <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در زمان تلقیح، متعاقب گرمخانهگذاری و طی 2 ماه دوره نگهداری با روش کشت در محیط CINآگار شمارش و با آزمون PCRمورد تأیید قرار گرفت. طبق نتایج مطالعه، بعد از گرمخانهگذاری تعداد <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در هر دو گروه از نمونههای دارا و فاقد آغازگر به مقدار 14/4 واحد لگاریتمی (01/0> P) افزایش پیدا کرد. اما طی دوره نگهداری، تعداد اینباکتری فقط در نمونههای حاوی آغازگر کاهش یافت. از آنجاییکه مقدار pHبین نمونههای دارا و فاقد آغازگر تفاوت معنیداری (01/0> P) داشت؛ لذا شرایط اسیدی از عوامل اصلی مهار کننده <em>یرسینیا انتروکولیتیکا </em>در پنیر فراپالایشی میباشد. بر اساس نتایج بهدست آمده، سویه بومی <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در مقایسه با سویههای آزمایشگاهی بهطور معنیداری (01/0>P) پایداری بیشتری در پنیر فراپالایشی داشت. با در نظر گرفتن نقش کشت آغازگر در غیرفعال نمودن <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em>، ایجاد شرایط دمایی و زمانی برای تکثیر و فعالیت مناسب باکتریهای آغازگر و یا استفاده از کشتهایی با قابلیت تولید ترکیبات آنتاگونیستی میتواند علاوه بر ایجاد طعم و بافت مناسب در محصول، در کنترل مخاطره ناشی از آلودگیهای احتمالی پنیر فراپالایشی موثر باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 295 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | یرسینیا انتروکولیتیکا | fa_IR |
| dc.subject | پنیر فراپالایشی | fa_IR |
| dc.subject | کشت آغازگر | fa_IR |
| dc.title | رفتار سویههای مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسیارشد علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 117 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 103 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8862-8756 | |