نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorواثقی بخشایش, رضاfa_IR
dc.contributor.authorحنیفیان, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:31Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:31Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2015-01-11en_US
dc.date.submitted1393-10-21fa_IR
dc.identifier.citationواثقی بخشایش, رضا, حنیفیان, شهرام. (1394). رفتار سویه‌های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی. بهداشت مواد غذایی, 5(117), 13-103.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517037.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269438
dc.description.abstractهدف از این تحقیق مطالعه رفتار سویه‌های مختلف <em>یرسینیا انتروکولیتیکا </em>در پنیر فراپالایشی و بررسی قابلیت بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکی بر این باکتری بود. برای این منظور، شیر پاستوریزه و فراپالایش شده با تعداد 3 واحد لگاریتمی در هر گرم از سویه‌های استاندارد DSM 11502 و 9499DSMو سویه بومی <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> تلقیح شد و نمونه‌های پنیر دارا و فاقد کشت آغازگر تهیه شدند. تعداد <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در زمان تلقیح، متعاقب گرمخانه‌گذاری و طی 2 ماه دوره نگه‌داری با روش کشت در محیط CINآگار شمارش و با آزمون PCRمورد تأیید قرار گرفت. طبق نتایج مطالعه، بعد از گرمخانه‌گذاری تعداد <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در هر دو گروه از نمونه‌های دارا و فاقد آغازگر به مقدار 14/4 واحد لگاریتمی (01/0> P) افزایش پیدا کرد. اما طی دوره نگه‌داری، تعداد اینباکتری فقط در نمونه‌های حاوی آغازگر کاهش یافت. از آن‌جایی‌که مقدار pHبین نمونه‌های دارا و فاقد آغازگر تفاوت معنی‌داری (01/0> P) داشت؛ لذا شرایط اسیدی از عوامل اصلی مهار کننده <em>یرسینیا انتروکولیتیکا </em>‌در پنیر فراپالایشی می‌باشد. بر اساس نتایج به‌دست آمده، سویه بومی <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em> در مقایسه با سویه‌های آزمایشگاهی به‌طور معنی‌داری (01/0>P) پایداری بیشتری در پنیر فراپالایشی داشت. با در نظر گرفتن نقش کشت آغازگر در غیرفعال نمودن <em>یرسینیا انتروکولیتیکا</em>، ایجاد شرایط دمایی و زمانی برای تکثیر و فعالیت مناسب باکتری‌های آغازگر و یا استفاده از کشت‌هایی با قابلیت تولید ترکیبات آنتاگونیستی می‌تواند علاوه بر ایجاد طعم و بافت مناسب در محصول، در کنترل مخاطره ناشی از آلودگی‌های احتمالی پنیر فراپالایشی موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent295
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectیرسینیا انتروکولیتیکاfa_IR
dc.subjectپنیر فراپالایشیfa_IR
dc.subjectکشت آغازگرfa_IR
dc.titleرفتار سویه‌های مختلف یرسینیا انتروکولیتیکا در پنیر فراپالایشی و نقش بازدارندگی کشت آغازگر لاکتیکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue117
dc.citation.spage13
dc.citation.epage103
nlai.contributor.orcid0000-0001-8862-8756


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد