تاثیر پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان (Carum copticum) بر زمان ماندگاری فیله قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
(ندگان)پدیدآور
علیزاده دوغیکلائی, ابراهیمبختیاری, طاهرهشهریاری مقدم, محسناحمدی فر, احساننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این مطالعه بررسی تاثیر پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله قزلآلای رنگینکمان طی نگهداری در یخچال میباشد. بدین منظور 10 میلی لیتر اسانس 5/1 درصد دانه زنیان در تیمارهای مختلف به پد و فیلهها اضافه، سپس بستهبندی و در یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. فراسنجههای شیمیایی (پراکسید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)) و میکروبی (شمارش باکتریهای کل (TVC) و باکتریهای سرماگرا (PTC)) در روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار نمودن فیلهها با پد جاذب و اسانس دانه زنیان موجب کند شدن روند افزایش میزان PV، TBA و TVB-N هنگام نگهداری گردید. میزان بار باکتریایی کل (TVC) و سرماگرا (PTC) فیلهها هنگام نگهداری در یخچال به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>p ). اما این افزایش در فیلههای تیمار شده نسبت به شاهد کمتر بوده و سبب افزایش زمان ماندگاری فیلههای تیمار شده گردید. با توجه به نتایج این تحقیق میتوان نتیجه گیری کرد که پد جاذب حاوی اسانس دانه زنیان سه روز بر زمان ماندگاری فیلهها افزوده و میتوان از آن به همراه یک نگهدارنده طبیعی در محصولات شیلاتی استفاده نمود.
کلید واژگان
پد جاذب""اسانس"
"دانه زنیان"
" قزل آلای رنگین کمان"
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه زابل، دانشکده منابع طبیعیی، گروه شیلاتدانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




