بررسی تغییرات آنزیم آنتیاکسیدان SOD در کبد ماهیان درمانشده با اکسیوت(اکسیتتراسایکلین)
(ندگان)پدیدآور
فیض بخش, سهیلامیرواقفی, علیرضافرهنگ, پگاهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر جیره غذایی حاوی آنتیاکسیدان سنتتیک BHT(butylated hydroxytoluen) و آنتیبیوتیک اکسیتتراسایکلین روی محتوی آنزیم آنتیاکسیدانی سوپراکساید دیسموتاز(SOD) در کبد ماهی قزلآلای رنگینکمان(Onchorhyncus mykiss) بهطور آزمایشی بیمارشده با Aeromonas hydrophila بود. تیمار های آزمایش شامل: تیمار شاهد، دو تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی مقادیر ثابت اکسیتتراسایکلین(دوز مؤثره حاوی 20 درصد) و به همراه 5/0 درصد و 8/0 درصد BHT و یک تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی فقط اکسیتتراسایکلین تقسیم بودند. ابتدا ماهیان در معرض A. hydrophilaبه غلظت CFU/ml() قرار داده شدند و از کبد ماهیان بیمار و گروه شاهد(دریافتکننده فقط سرم فیزیولوژی) نمونهبرداری صورت گرفت. ماهیان بهمدت دو روز با جیرههای فوقالذکر تغذیه و سپس نمونهبرداری دوم انجام شد. در مرحله بعدی، اکسیتتراسایکلین از جیره دو گروه تیماری دریافتکننده مقادیر ثابت اکسیتتراسایکلین و مقادیر متفاوت BHT حذف شد و غذادهی بهمدت یک هفته فقط با مقادیر BHT ذکرشده ادامه یافت و نمونهبرداری نهایی از کبد ماهیان صورت گرفت. آنالیزهای آماری با نرم افزار SAS 9.2 انجام شد. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که استفاده از جیره غذایی حاوی اکسیتتراسایکلین و 5/0 درصد BHT در حین درمان با اکسیتتراسایکلین(اکسیوت) و نیز جیره حاوی فقط 8/0 درصد BHT در ادامه درمان آنتیبیوتیکی میتواند موجب افزایش محتوی SOD کبد ماهیان شود.
کلید واژگان
Aeromonas hydrophilaSOD
BHT
اکسیتتراسایکلین
Onchorhyncus mykiss
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
شیلاتدا. تهران- بهداشت و بیماریهای آبزیان
شیلات
شاپا
2008-57292423-7809




