اثر ترکیب پلیفنل کاتشین موجود در چای سبز بر عملکرد رشد، برخی شاخصهای خونی و موکوسی ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius)
(ندگان)پدیدآور
حیدریه, مرضیهشیخ زاده, نجمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در مطالعه حاضر تأثیرات کاربرد کاتشین موجود در چای سبز از طریق تغذیه بر عملکرد رشد، متابولیسم و برخی از پارامترهای موکوسی بافت پوست در ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius) ارزیابی گردید. تعداد 72 ماهی سالم با میانگین وزنی36/0 ± 03/8 گرم به طور تصادفی به 2 تیمار با 3 تکرار و گروه شاهد (در هر گروه 12 ماهی) تقسیم شدند. ماهیان به مدت 45 روز با 2 سطح 100 و 500 میلیگرم بر کیلوگرم خوراک مورد تغذیه قرار گرفتند. پس از بررسی اختلاف معنیداری در عملکرد رشدی بین 2 گروه تیمار و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 P). برخی پارامترهای سرمی شامل گلوکز، تریگلیسیرید و میزان کلسترول کل در هر تیمار نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری داشتند (05/0 >P). پارامترهای ایمنی موکوسی، به طور ویژه لیزوزیم و آلکالین فسفاتاز فعالیت بالاتری را در هر دو تیمار نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0 >P). میزان فعالیت آنزیم پروتئاز تنها در دوز 500 میلیگرم کاتشین در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنیدار داشت (05/0 >P). براساس نتایج به دست آمده در این تحقیق میتوان بیان نمود که کاتشین موجود در چای سبز به ویژه دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم خوراک میتواند بر بهبود پارامترهای ایمنی موکوسی بافت پوست در ماهی کاراس معمولی تأثیرگذار باشد.
کلید واژگان
ماهی کاراس معمولیکاتشین موجود در چای سبز
عملکرد رشد
ایمین موکوسی
پارامترهای بیوشیمیایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استاد یار گروه دامپزشکی و علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هسته ای،پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای،کرج،ایراندانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




