بررسی فعالیت آنزیمهای پروتئینی معده، پانکراس و روده ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با تیمارهای جایگزین شده پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج
(ندگان)پدیدآور
احمدی فرد, نصرالهعابدیان کناری, عبدالمحمدمعتمد زادگان, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
ترکیب ثابت جیرههای غذایی با کیفیت در آبزی پروری از اهمیت زیادی برخوردار است. هضم و جذب مواد مغذی وابسته به فعالیت آنزیمهای هضمی است که درماهیان گوشتخوار بیشتر توسط آنزیمهای پروتئازی انجام میشود. در مطالعه حاضر اثر جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی سبوس برنج بر فعالیت آنزیمهای دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنزیمهای معدوی (پپسین)، پانکراسی (تریپسین و کیموتریپسین) و آنزیمهای نوار مسواکی (Brush border) روده (آمینوپپتیداز، آلکالین فسفاتاز) ماهیان تغذیه شده با درصدهای مختلف جایگزینی (10، 25 و 35 % جایگزینی) پودر ماهی با کنسانتره سبوس برنج مورد مقایسه قرار گرفت. در ماهیان تغذیه شده با جیره گیاهی تفاوت معنیداری در فعالیت آنزیمهای پپسین، ترپسین و کیموتریپسن دستگاه گوارش آنها در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0> P). سطوح بالای جایگزینی به طور معنیداری بر روی فعالیت آنزیمهای آلکالین فسفاتاز و آمینو پپتیداز تاثیر گذار بود به طوری که کمترین فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز به طور معنیدار (05/0 P P). سطوح بالای جایگزینی به طور معنیداری بر روی فعالیت آنزیمهای آلکالین فسفاتاز و آمینو پپتیداز تاثیر گذار بود به طوری که کمترین فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز به طور معنیدار (05/0 P P) اما با افزایش سطح جایگزینی به طور معنیداری (05/0 P
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-01-201391-11-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندرانگروه شیلات دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
گروه صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
شاپا
2008-57292423-7809




