• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 68, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 68, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصارة آویشن (Zataria multiflora) در کیفیت شیمیایی سوریمی تولیدشده از ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی نگهداری در یخچال

    (ندگان)پدیدآور
    فرجامی, بهنامحسینی, سید ولی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    694.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    طی مدت 15 روز نگهداری (1، 3، 6، 9، 12 و 15) در یخچال (1±4 درجة سانتی‌گراد) بررسی شد. طی دورة نگهداری به فاصلة زمانی هر سه روز یک‌بار آزمون‎های شیمیایی از قبیل تیوباربیتوریک اسید (TBA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و pH روی نمونه‎ها در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که میزان تیوباربیتوریک اسید در روزهای پایانی در نمونة شاهد به طور معنی‎داری بیش از نمونه‎های تیمارشده با عصارة آویشن بود. مجموع بازهای نیتروژنی فرار در نمونة شاهد از روز سوم تا پایان دوره از حد مجاز بالاتر بود و در نمونه‎های تیمارشده با عصارة 2 درصد آویشن در روز آخر به 2/39 میلی‎گرم نیترژن در 100 گرم گوشت رسید، ولی در نمونه‎های تیمارشده با عصارة 4 درصد آویشن تا روز آخر نگهداری قابل قبول بود. مقدار pH در تمام طول دورة نگهداری در نمونه‎های شاهد به طور معنی‏داری بیش از نمونه‎های تیمارشده با عصاره بود (05/0>p). بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر مشخص شد که عصارة 4 درصد آویشن می‎تواند به منظور افزایش ماندگاری سوریمی در شرایط نگهداری کوتاه‌مدت یخچال استفاده شود. p). بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر مشخص شد که عصارة 4 درصد آویشن می‎تواند به منظور افزایش ماندگاری سوریمی در شرایط نگهداری کوتاه‌مدت یخچال استفاده شود.  
    کلید واژگان
    سوریمی
    عصارة آویشن
    کیفیت شیمیایی
    ماندگاری
    ماهی
    فرآوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران
    استادیار گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2015.56123
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_56123.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269126

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب