بررسی تأثیر ویتامین C جیرة غذایی در رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت برخی آنزیمهای آنتیاکسیدانی بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius
(ندگان)پدیدآور
خواجوی, مریمعابدیان کناری, عبدالمحمدزمانی, عباسنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی عملکرد ویتامین C در ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی شامل سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)، پنج جیرة غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامین C (صفر (شاهد)، 50، 250، 750 و 1500 میلیگرم ویتامین به ازای هر کیلوگرم غذا) در سه تکرار و به مدت شش هفته به بچهماهیان با میانگین وزنی 02/0± 1/0 گرم خورانده شد. پس از گذشت شش هفته پرورش، نتایج شاخصهای رشد و زندهمانی اختلاف معنیداری در بین تیمارها نشان داد (05/0>P) پایینترین درصد میانگین افزایش وزن (BWG)، نرخ رشد ویژه (SGR) و زندهمانی در گروه شاهد و بالاترین درصد این فاکتورها در گروه تغذیهشده با سطح mg/kg 750 مشاهده شد. میزان تجمع ویتامین C در بافت با افزایش آن در جیرة غذایی رابطة مثبتی نشان داد. نیاز ویتامین C بر اساس درصد افزایش وزن بدن mg/kg 1/569 تخمین زده شد. نتایج بررسی ترکیب شیمیایی بدن نشان داد که مقادیر رطوبت، خاکستر، چربی و پروتئین اختلاف معنیداری بین تیمارها ندارند (05/0 P) پایینترین درصد میانگین افزایش وزن (BWG)، نرخ رشد ویژه (SGR) و زندهمانی در گروه شاهد و بالاترین درصد این فاکتورها در گروه تغذیهشده با سطح mg/kg 750 مشاهده شد. میزان تجمع ویتامین C در بافت با افزایش آن در جیرة غذایی رابطة مثبتی نشان داد. نیاز ویتامین C بر اساس درصد افزایش وزن بدن mg/kg 1/569 تخمین زده شد. نتایج بررسی ترکیب شیمیایی بدن نشان داد که مقادیر رطوبت، خاکستر، چربی و پروتئین اختلاف معنیداری بین تیمارها ندارند (05/0 P) در حالی که فعالیت آنزیمی سایر تیمارها پس از اعمال استرس اختلاف معنیداری نسبت به قبل از استرس نشان نداد (05/0
کلید واژگان
بچهماهی نورس آزاد دریای خزرترکیب بدن
سوپراکسید دیسموتاز
کاتالاز
ویتامین C
تغذیه آبزیان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشکدة علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرساستاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان دانشکدة علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست ،دانشگاه ملایر
شاپا
2008-57292423-7809




