تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغنهای گیاهی در توسعة گناد و تغییرات سطح برخی هورمونهای جنسی ماهی قزلآلای رنگینکمان ماده (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
حسینیخواه, سیده مرضیهمجازی امیری, باقررفیعی, غلامرضافرهنگی, مهردادموسوی, سید مهیانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
به منظور بررسی تأثیر جیرههای غذایی حاوی روغنهای مختلف گیاهی در رشد تخمدان و میزان ترشح هورمونهای جنسی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، چهار جیرة آزمایشی بر پایة 15% چربی فرموله شد. در تیمار شاهد 100% روغن مورد استفاده روغن ماهی بود و در تیمارهای اول، دوم و سوم از 25% روغن ماهی و به ترتیب 75% روغن سویا، کانولا و کتان استفاده شد. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار طراحی شد. پس از شش هفته تغذیة ماهیان با وزن متوسط 5/2 ±200 گرم، بافت تخمدان و میزان هورمونهای استروئیدی (تستسترون، 17-بتا استرادیول و پروژسترون) ارزیابی شدند. میزان توسعة بافت تخمدان همچنین میزان هورمونهای تستسترون و 17-بتا استرادیول در تیمار اول به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0 > P)، در حالی که میزان هورمون پروژسترون در بین تمام تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنیداری را نشان نداد. با توجه به مطالب ارائهشده، روغن سویا بهمنزلة بهترین روغن در جیرة غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان برای توسعة بافت تخمدان و افزایش میزان هورمونهای جنسی پیشنهاد میشود.
P)، در حالی که میزان هورمون پروژسترون در بین تمام تیمارها و تیمار شاهد اختلاف معنیداری را نشان نداد. با توجه به مطالب ارائهشده، روغن سویا بهمنزلة بهترین روغن در جیرة غذایی ماهی قزلآلای رنگینکمان برای توسعة بافت تخمدان و افزایش میزان هورمونهای جنسی پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
بافت تخمدانجایگزینی روغنهای گیاهی
قزلآلای رنگینکمان
هورمونهای جنسی
آبزی پروری
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی- شیلات دانشگاه تهران، ایران،استاد گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران،
استاد گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران،
دانشیار گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران
کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی- شیلات دانشگاه تهران، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




