• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 72, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 72, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر سطوح مختلف اسید مالیک بر شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی بچه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii Brandt, 1869)

    (ندگان)پدیدآور
    فلاحتکار, بهرامعلیزاده, حدیثهاورجی, حسینعفت پناه, ایرج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.133 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این آزمایش، تأثیر سطوح مختلف اسید مالیک (صفر، 5/2، 5، 5/7 و 10 گرم در کیلوگرم جیره) بر شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) بررسی شد. بدین منظور، تعداد 375 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 60/0 ± 72/33 گرم (میانگین ± خطای استاندارد) به طور تصادفی در حوضچه‌های بتونی گرد (با قطر 85/1 و عمق 25/0 متر) به تعداد 25 عدد در هر کدام، در 5 تیمار و با 3 تکرار توزیع و به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج مربوط به خون‌شناسی نشان داد که از نظر تعداد گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، متوسط حجم گلبول قرمز ، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز و متوسط غلظت هموگلوبین سلولی اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود نداشت (05/0P). کم‌ترین مقدار گلوکز، پروتئین کل و گلوبولین در تیمار 5/7 گرم در کیلوگرم مشاهده شد. در سایر پارامترها شامل آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید، آسپارتات آمینوترانسفراز ، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز اختلاف معنی‌داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). بر اساس نتایج به‌دست آمده در این مطالعه می‌توان اظهار نمود که اسید مالیک به‌کار رفته شده در این مطالعه در بهبود برخی از شاخص‌های خونی و ایمنی بچه تاسماهیان سیبری تأثیر جزئی داشته است.
    کلید واژگان
    اسید مالیک
    خون‌شناسی
    بیوشیمیایی
    ایمنی
    تاسماهی سیبری

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-01-21
    1398-11-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دا. گیلان- تغذیه و فیزیولوژی ماهی
    گروه شیلات، دانشکده علوم دام و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
    گروه شیلات، دانشکده علوم دام و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
    کارشناس ارشد مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسف پور، سیاهکل، ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.297616.1138
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_75527.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269106

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب