بررسی ارزش تغذیه ای و پروفایل اسیدهای آمینه ماهی سی باس آسیایی (lates calcarifer) پرورش یافته در قفس و مقایسه آن با ماهی های قزل آلای رنگین کمان ((Oncorynchus mykis، کپور معمولی (Cyprinus carpio) و تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) پرورشی
(ندگان)پدیدآور
یوسفی سیاه کلرودی, سیامکخوشخو, ژالهمحسنی, سینایوسفی سیاه کلرودی, مهیارنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی و خاکستر)، مقدار خاکستر و تعیین پروفایل اسیدهای آمینه در چهار گونه ماهی (سی باس آسیایی، قزل آلای رنگین کمان، کپور معمولی و تیلاپیای نیل) بود. بررسی نتایج نشان داد که میزان رطوبت و پروتئین خام در ماهی سی باس آسیایی به طور معنی داری بالاتر از سه گونه دیگر بود (0/05>p). ولی میزان چربی خام و خاکستر در ماهی کپور معمولی به طور معنی داری بالاتر از سه گونه دیگر بود (0/05>p). اندازه گیری اسیدهای آمینه نیز اختلاف معنی داری در میزان اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری نشان داد (0/05>p). براساس نتایج به دست آمده مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری در ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با سه گونه دیگر به طور معنی داری بالاتر بود (0/05>p). هم چنین اختلاف معنی داری نیز در نسبت اسیدهای آمینه ضروری (ΣEAA) به اسیدهای آمینه غیرضروری (ΣNEAA) بین هر چهار گونه مشاهده شد (0/05>p). بالاترین نسبت اسیدهای آمینه ضروری به غیرضروری در ماهی تیلاپیای نیل و کم ترین مقدار آن در ماهی کپور معمولی ثبت شد. در مجموع ترکیبات مغذی و پروفایل اسیدهای آمینه در بین ماهیان مورد مطالعه از تغییرات زیادی برخوردار بود. براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد ماهیان سی باس آسیایی و قزل آلای رنگین کمان از ارزش تغذیه ای به مراتب بالاتری در مقایسه با کپور معمولی و تیلاپیای نیل برخوردار هستند.
کلید واژگان
سی باس آسیاییقزل آلای رنگین کمان
کپور معمولی
تیلاپیای نیل
ترکیبات شمیایی لاشه
پروفایل اسیدهای آمینه
ارزش غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین، ایرانگروه ﺷﯿﻼت، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم و ﻓﻨﻮن درﯾﺎﯾﯽ، واﺣﺪ تهرانﺷﻤﺎل، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ، تهران، ایران
گروه ﺷﯿﻼت، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم و ﻓﻨﻮن درﯾﺎﯾﯽ، واﺣﺪ تهرانﺷﻤﺎل، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ، تهران، ایران
دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




