• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 72, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 72, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عصاره هیدروالکلی نسترن کوهی (Rosa Canina L)بر فاکتورهای رشد و خون‌شناسی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    ملکی, سمانه ساداترحیمی, روح الهشفیعی, شفیق
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    861.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر عصاره‌ی هیدروالکلی نسترن کوهی R.Canina L بر فاکتورهای رشد و تغذیه و شاخص‌های ایمنی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. در این تحقیق، 230 ماهی با میانگین وزنی 0.7± 15به صورت تصادفی در چهار گروه با سه تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمار‌های آزمایش شامل رژیم غذایی فاقد نسترن کوهی به عنوان شاهد و تیمارهای حاوی g/kg) خوراک) 2.5، 5 و 10 عصاره نسترن کوهی بود. ماهیان روزانه به میزان 2% وزن بدن در دو نوبت غذا دهی شدند و در پایان هر دو هفته، ماهیان وزن شدند .در پایان آزمایش، فاکتورهای مختلف رشد و ایمنی مورد بررسی قرار گرفتند. براساس یافته‌های این پژوهش، اندازه گیری شاخص های رشد نشان داد تیمار حاوی(g/kg) 5 عصاره‌ی نسترن به طور معنی‌داری بهترین ضریب تبدیل خوراک(FCR)، نرخ رشد ویژه (SGR)،(CF) ،(BWG) ، (DGR) را نشان داد (0.05˂p) .نتایج حاصل از اندازهگیری شاخصهای خونشناسی (Hb)،(RBC)،(MCV)،(MCH)، (MCHC)هیچ اختلاف معنیداری در بین تیمارهای آزمایش مشاهده نشد (0.05˃p). فاکتورWBC تفاوت معنی‌داری بین تیمار‌های حاوی عصاره را نشان داد (0.05˂p) و تیمار(g/kg) 10 عصاره با تیمار شاهد تفاوت معنیداری نشان نداد(0.05˃p). تعداد لنفوسیت‌ها در گروه تغذیه شده با g/kg) ) 10 (خوراک اختلاف معنی داری با سایر تیمارها و تیمارشاهد داشت(0.05˂p). تعداد نوتروفیل و مونوسیت بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی‌داری نشان نداد(0.05˂p). نتایج حاصل از اندازه گیری پارامتر‌های بیوشیمیایی و ایمنی نشان داد که میزان کلسترول و تری گلیسیرید تیمار‌های حاوی عصاره گیاه با اختلاف معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (0.05˂p). نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از(g/kg) 5عصاره منجر به افزایش شاخصهای رشد و همچنین(g/kg) 10عصاره در غذا منجر به افزایش شاخصهای ایمنی شد. بنابراین میتوان توصیه کرد که استفاده از نسترن کوهی میتواند به عنوان محرک رشد طبیعی برای پرورش ماهیان قزل آلا استفاده شود.
    کلید واژگان
    عصاره هیدرالکلی
    نسترن کوهی
    رشد
    خون‌شناسی
    قزل آلای رنگین کمان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-01-21
    1398-11-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
    شیلات- دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین- دانشگاه شهرکرد- شهرکرد- ایران
    دامپزشکی.دانشکده علوم پایه.دانشگاه شهرکرد. شهرکرد. ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2020.297692.1139
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_75476.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269104

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب