استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای (cultiventris Clupeonella) دریای خزر و خالصسازی میزان EPA و DHA با استفاده از روش تقطیر مولکولی
(ندگان)پدیدآور
شاه بیک, حسینحلاجی ثانی, احمدمهرنیا, محمد رضاشبان, صبانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور بررسی امکانسنجی استخراج اسیدهای چرب امگا3 از روغن ماهی کیلکای معمولی انجام شده است. در این تحقیق ابتدا دستگاه تقطیر مولکولی لایهریزان طراحی و ساخته شد. روغن ماهی در ابتدا متیله، سپس تحت دبیهای حجمی ml/min1 تا ml/min5، دماهای 170- 250 درجۀ سانتیگراد و فشارهای 40- 01/0 میلیمتر جیوه تقطیر مولکولی شد. نتایج آنالیز از طریق دستگاه کروماتوگراف گازی نشان داد که بهترین شرایط عملیاتی تولید اسیدهای چرب امگا3 در دمای 230 درجۀ سانتیگراد، فشار mmHg02/0 و دبی ml/min5/3 است. همچنان مشخص شد در صورتی که روغن ماهی متیله نشود یا فشار از mmHg1/0 بیشتر شود، تغلیظی صورت نمیگیرد.
کلید واژگان
امگا 3تقطیر مولکولی
خالصسازی
ماهی کیلکا
متیلاسیون
فرآوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایراناستادیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
دانشیار دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
کارشناس دانشکدۀ مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران، تهران
شاپا
2008-57292423-7809




