| dc.contributor.author | هاشم دباغیان, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضائی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | طبرسا, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:48:26Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:48:26Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:48:26Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:48:26Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-05-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-02-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هاشم دباغیان, الهام, رضائی, مسعود, طبرسا, مهدی. (1395). استخراج اتانولی و جزءگیری حلال-حلال ترکیبات ضد اکسیدانی جلبک سبز (Enteromorpha intestinalis). شیلات, 69(3), 385-396. doi: 10.22059/jfisheries.2016.61635 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5729 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7809 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2016.61635 | |
| dc.identifier.uri | https://jfisheries.ut.ac.ir/article_61635.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269067 | |
| dc.description.abstract | ترکیبات ثانویه جلبک سبز <em>Enteromorpha intestinalis</em> استخراج و خواص ضد اکسیدانی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره خام جلبک با اتانول 96 درصد در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استخراج و سپس به ترتیب توسط حلال های هگزان، کلروفرم، اتیل استات، بوتانول و آب جزءگیری گردید. بازده استخراج برای عصاره خام 17/3٪ و برای فراکسیون های بدست آمده بین 83/40٪-07/4٪ متغییر بود. عصاره خام و فراکسیون های تهیه شده واجد پتانسیل مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH (72%-22%)، رادیکال ABTS (62%-25%)، کاهندگی آهن (82%-25%) و ضد اکسیدانی کل (34/0-17/0 Abs) بودند که در این میان فراکسیون اتیل استات بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی را در کلیه آزمایشات از خود نشان داد. بعلاوه، در بین نمونه های عصاره خام و فراکسیون ها، بوتانول (24 میلی گرم تانیک اسید در گرم عصاره) و اتیل استات (22 میلی گرم تانیک اسید در گرم عصاره) واجد بیشترین میزان ترکیبات فنولی تشخیص داده شدند. به طور کل نتایج مطالعه حاضر نشان داد، که عصاره اتیل استات جلبک <em>E. intestinalis</em> واجد ترکیبات زیست فعال عمده بوده و می تواند به عنوان ضد اکسیدان در صنایع غذایی مطرح باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 780 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | شیلات | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Fisheries | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2016.61635 | |
| dc.subject | جلبک های دریایی | fa_IR |
| dc.subject | Enteromorpha intestinalis | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات فنولی | fa_IR |
| dc.subject | استخراج | fa_IR |
| dc.subject | ضد اکسیدان | fa_IR |
| dc.title | استخراج اتانولی و جزءگیری حلال-حلال ترکیبات ضد اکسیدانی جلبک سبز (Enteromorpha intestinalis) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی ، دانشگاه تربیت مدرس، نور | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 69 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 385 | |
| dc.citation.epage | 396 | |