• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 69, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 69, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد، هضم‌پذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره‌ی حاوی پودر چربی در قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    ادهمی, بتولکرامت امیرکلائی, عبدالصمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    602.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف فسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجه­های خونی، هضم­پذیری مواد غذایی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره­ی قزل­آلای رنگین­کمان بررسی شد. بدین منظور جیره­ای با 20% چربی که 60% از چربی آن از پودر چربی تشکیل شده ساخته شد و فسفولیپید در دو سطح 5 و 15 گرم بر کیلوگرم به جیره اضافه گردید. جیره بدون فسفولیپید به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 135عدد ماهی قزل­آلا با وزن اولیه 88/1±45/27 گرم در 9 تانک  300 لیتری به مدت 8 هفته روزانه 2 بار با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای آزمایش فراسنجه­های رشد، برخی فراسنجه­های پلاسما، هضم­پذیری و فعالیت آنزیمی تعیین گردید. نتایج فراسنجه­های رشد نشان داد که بین تیمارها و گروه شاهد از لحاظ درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، شاخص کبدی و ضریب چاقی تفاوت معنی‌داری وجود نداشت درحالیکه شاخص احشایی در گروه شاهد به­طور معنی­داری بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان تری­گلیسیرید در شاهد یافت شد درحالیکه کلسترول بین تیمارها تفاوت معنی‌داری نداشت. قابلیت هضم مواد غذایی، تفاوت معنی‌داری را بین تیمارها نشان داد. بیشترین  هضم­پذیری چربی و پروتئین به ترتیب در شاهد و فسفولیپید 15 بود و کمترین آنها در فسفولیپید 5 مشاهده شد. همچنین افزودن فسفولیپید افزایش معنی­داری در فعالیت آنزیم لیپاز داشت و بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در فسفولیپید 15 مشاهده شد. به نظر می­رسد فسفولیپید از طریق افزایش هضم­پذیری مواد مغذی به بهبود رشد کمک می­کند و در سطح 15 گرم بر کیلوگرم جیره موجب بهبود برخی پارامترها در جیره­ی حاوی پودر چربی در قزل­آلای رنگین­کمان می­شود
    کلید واژگان
    قزل‌آلای رنگین‌کمان
    فسفولیپید
    هضم‌پذیری
    رشد
    فعالیت لیپاز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-09-22
    1395-07-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2016.61604
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_61604.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269056

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب