• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 70, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 70, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر بسته بندی های مختلف بر کیفیت فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) هنگام نگهداری در یخچال

    (ندگان)پدیدآور
    خانلر, محمدعلیعلیزاده دوغیکلائی, ابراهیمحسینی, سید ولی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    533.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به دلیل مستعد بودن و فساد سریع آبزیان خوراکی، فناوری‌های زیادی برای افزایش ماندگاری آن‌ها توسعه یافته­اند. در این پژوهش تاثیر بسته­ بندی­ های اتمسفر تغییر یافته (دی‌اکسید کربن 40 درصد و نیتروژن 60 درصد)، تحت خلأ و اتمسفر هوا روی تغییرات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی فیله قزل­ آلای رنگین­ کمان هنگام نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی گراد) مورد مطالعه قرار گرفت. فراسنجه ­های شیمیایی (مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و تیوباربیتوریک اسید (TBA))، فیزیکی (pH، آبچلینگ و رنگ­ سنجی) و میکروبی (شمارش باکتری ­های کل (TVC) و باکتری‌های سرماگرا (PTC)) در روزهای صفر، 3، 6 ،9، 12، 15 و 18 اندازه ­گیری شدند. نتایج نشان داد که بسته ­بندی فیله ­ها با اتمسفر تغییر یافته به­ مدت 15 روز موجب حفظ خواص کیفی و فیزیکی فیله ­ها گردید. در حالی که خواص کیفی و فیزیکی نمونه­ های شاهد پس از 6 روز به ­شدت کاهش یافت (0/05>P). رشد بار میکروبی نمونه ­های بسته­ بندی شده در اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با دو نوع بسته­ بندی دیگر کندتر بود (0/05>P). نتایج کیفیت بهتر نمونه­ های بسته­ بندی شده در اتمسفر تغییر یافته را نسبت به بسته­ بندی تحت خلأ و هوا در پایان دوره نگهداری نشان داد.
    کلید واژگان
    بسته‌بندی اتمسفر تغییریافته
    قزل‌آلای رنگین‌کمان
    رنگ سنجی
    زمان ماندگاری
    فرآوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.
    دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.
    دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2018.206198.927
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_65575.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269029

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب