نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمسلمی, مهرانfa_IR
dc.contributor.authorاسکو, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorعابدی, روزبهfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید ولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:18Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:18Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-01-14en_US
dc.date.submitted1396-10-24fa_IR
dc.identifier.citationمسلمی, مهران, اسکو, نرگس, عابدی, روزبه, حسینی, سید ولی. (1397). بررسی اثر عصاره گیاه مرزنجوش (Oriyganum vulgare) بر کیفیت ماندگاری فیله کپور علفخوار بسته بندی شده در خلاء و نگهداری شده در یخچال. شیلات, 71(3), 264-273. doi: 10.22059/jfisheries.2019.249718.1015fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.249718.1015
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_71763.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269022
dc.description.abstractدر این پروژه، اثر پوشش دهی با عصارۀ مرزنجوش (1، 2 و 3 درصد) بر کیفیت و ماندگاری فیله­ های تهیه شده از ماهی کپور علفخوار (<em>Ctenopharyngodon idella</em>)، طی دوره 14 روزه  نگهداری در یخچال بررسی شد. تیمارها در روزهای 1، 4، 7، 10 و 14 نگهداری، از نظر شاخص­ های مجموع ترکیبات ازتۀ فرار (TVB-N)، فساد ثانویه اکسیداسیون چربی (اسید تیوباربیتوریک؛ TBA)، میزان رطوبت، ظرفیت نگهداری آب (WHC) و  بار باکتریایی کل مورد بررسی قرار گرفتند. براساس نتایج، میزان بازهای نیتروژنی فرار در کلیه تیمارهای پوشش­ دهی شده در مقایسه با تیمار کنترل به ­طور معنی­داری کاهش نشان داد (0/05><em>P</em>). کمترین میزان آن در نمونه ­های 3 درصد پوشش داده شده مشاهده شد. روند افزایش اسید تیوباربیتوریک طی دوره نگهداری در کلیه تیمارهای پوشش ­دهی شده به­ طور معنی­ داری نسبت به تیمار شاهد کمتر بود. بار باکتریایی کل نیز در کلیه نمونه­ های پوشش دهی شده نسبت به گروه شاهد به­ طور معنی­ داری حاوی بار باکتریایی کمتری بودند. در انتهای دوره نگهداری، بیشترین و کمترین بار باکتریایی کل، به­ ترتیب در تیمارهای شاهد و  تیمار حاوی 3 درصد عصارۀ مرزنجوش مشاهده شد. در خصوص شاخص ظرفیت نگهداری آب بین نمونه های مورد آزمایش اختلاف معنی داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که غلظت­ های مختلف مرزنجوش دارای اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی  قابل توجهی بر فیله­ های ماهی آمور طی دورۀ نگهداری در یخچال دارند. با توجه به نتایج ارزیابی تیمارها مدت ماندگاری فیله­ های پوشش داده شده در شرایط نگهداری در یخچال، در گروه شاهد تا 4 روز و در تیمارهای پوشش دهی شده بین 7 تا 10 روز برآورد شد. با توجه به نتایج، تیمار حاوی 3 درصد عصاره مرزنجوش به­ عنوان بهترین تیمار جهت حفظ موثر فیلۀ آمور در طول دوره نگهداری در یخچال پیشنهاد می­ شود.fa_IR
dc.format.extent464
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.249718.1015
dc.subjectماهی آمورfa_IR
dc.subjectبسته بندی وکیومfa_IR
dc.subjectعصاره مرزن جوشfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.subjectفرآوری محصولات شیلاتیfa_IR
dc.titleبررسی اثر عصاره گیاه مرزنجوش (Oriyganum vulgare) بر کیفیت ماندگاری فیله کپور علفخوار بسته بندی شده در خلاء و نگهداری شده در یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، واحد جویبار، دانشگاه آزاد اسلامی، جویبار، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجو آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume71
dc.citation.issue3
dc.citation.spage264
dc.citation.epage273


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد