نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبیتا, سراجfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:48:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:48:17Z
dc.date.available1399-07-09T04:48:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:48:17Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-14en_US
dc.date.submitted1397-05-23fa_IR
dc.identifier.citationبیتا, سراج. (1397). تغییرات آمین‌های بیوژن در ماهی شوریده طی روش‌های مختلف انجمادزدایی. شیلات, 71(3), 256-263. doi: 10.22059/jfisheries.2019.267553.1056fa_IR
dc.identifier.issn2008-5729
dc.identifier.issn2423-7809
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.267553.1056
dc.identifier.urihttps://jfisheries.ut.ac.ir/article_71762.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269021
dc.description.abstractآمین­ های بیوژن ترکیبات آلی نیتروژن­ داری هستند که اصولاً به­ وسیله دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه تولید می­ شوند. حضور مقادیر بالای آمین­ های بیوژن در مواد غذایی نشان دهنده شروع فساد و کیفیت نامطلوب در مواد غذایی است. در این مطالعه تغییرات مقدار آمین­ های بیوژن تولید شده در عضله ماهی شوریده (<em>Otolithes rubber</em>) به­ عنوان پارامتر شیمیایی فساد طی روش­ های مختلف انجمادزدایی (آب، هوا، یخچال و مایکروویو) مورد ارزیابی قرارگرفت. ماهیان شوریده پس از صید و انتقال به کارخانه، بسته ­بندی شده و در تونل انجماد با دمای 36- درجه ­سانتی­ گراد منجمد گردیده و به ­مدت 4 ماه در سردخانه با دمای 18- درجه سانتی­ گراد نگهداری شدند. پس از موعد مقرر، انجمادزدایی ماهیان با استفاده از روش­ های انجمادزدایی در آب، هوا، یخچال و مایکروویو انجام شد و تغییرات آمین­ های بیوژن (هیستامین، پوترسین، تیرامین و کدورین) در انجمادزدایی با هر کدام از روش ­ها بررسی شد. نتایج حاصله کاهش معنی­ داری در مقدار هیستامین در انجمادزدایی در یخچال را در مقایسه با سایر روش ­ها و گروه کنترل نشان داد (0/05>P). همچنین کاهش معنی داری (0/05>P) در مقدار پوترسین در طی انجمادزدایی با روش مایکروویو در مقایسه با سایر روش­ ها مشاهده شد، اما اختلاف معنی­ داری بین مقادیر تیرامین و کدورین تولید شده در روش ­های مختلف انجمادزدایی در مقایسه با تیمار شاهد وجود نداشت (0/05<P). بیشترین میزان هیستامین و پوترسین به ­ترتیب با روش­ های انجمادزدایی با هوا و یخچال مشاهده شد. براساس نتایج این مطالعه می ­توان نتیجه گیری نمود که انجمادزدایی با روش یخچال می­ تواند روش مناسبی برای انجمادزدایی ماهی شوریده منجمد باشند.fa_IR
dc.format.extent366
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofشیلاتfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Fisheriesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.267553.1056
dc.subject"ارزیابی کیفیتfa_IR
dc.subject" "آمین های بیوژنfa_IR
dc.subject" "انجمادزداییfa_IR
dc.subject" "ماهی شوریدهfa_IR
dc.subjectفرآوری محصولات شیلاتیfa_IR
dc.titleتغییرات آمین‌های بیوژن در ماهی شوریده طی روش‌های مختلف انجمادزداییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران.fa_IR
dc.citation.volume71
dc.citation.issue3
dc.citation.spage256
dc.citation.epage263


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد