بررسی امکان جایگزینی نسبی تفالة میوة زیتون با برخی اقلام جیره در تغذیة ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)
(ندگان)پدیدآور
خوش خلق1*, مجیدرضاپور شاجانی1, مجید موسیمحمدی برسری1, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر استفاده از ضایعات حاصل از روغنکشی میوة زیتون بر ترکیبات شیمیایی بدن، شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و ارزیابی حسی ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام پذیرفت. 6 نوع جیره غذائی شامل یک جیره شاهد (بدون تفاله زیتون) و 5 جیره حاوی 2، 4، 6، 8 و 10 درصد تفالة خشک و الک شده تجاری میوة زیتون تهیه شده و ماهیان با وزن متوسط 7/184 گرم در استخرهای مستطیلی شکل تغذیه شدند. هر تیمار از سه تکرار برخوردار بود. دبی متوسط آب 10 لیتر بر ثانیه و میزان دما و pH آب به ترتیب در طی دوره پرورش 3±10 درجه سانتی گراد و 9/7- 8/6 بوده است. ماهیها بر اساس میزان اشتها در سه نوبت در روز (ساعتهای 8، 12 و 18) بطور دستی تغذیه شدند. بررسی شاخصهای مختلف اعم از آنالیز لاشه، شاخصهای رشد و فاکتورهای خونی نشان داد که میتوان تا 8 درصد جیره توسط تفاله زیتون جایگزین شود و علیرغم اینکه در اکثر موارد تیمار 10 درصد نیز شرایط مشابهای داشته اما با بررسی برخی از شاخصهای خونی بهنظر میرسد که استفاده از تفاله زیتون تا 8 درصد ترکیب جیره مناسبترین میزان بکارگیری آن می باشد.
کلید واژگان
ماهی قزلآلای رنگینکمانتفاله زیتون
ترکیب شیمیایی بدن
شاخص رشد
خون
ارزیابی حسی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران
1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




