• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 69, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 69, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی امکان جایگزینی نسبی تفالة میوة زیتون با برخی اقلام جیره در تغذیة ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)

    (ندگان)پدیدآور
    خوش خلق1*, مجیدرضاپور شاجانی1, مجید موسیمحمدی برسری1, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    717.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق به منظور بررسی تأثیر استفاده از ضایعات حاصل از روغن­کشی میوة زیتون بر ترکیبات شیمیایی بدن، شاخص­های رشد، فاکتورهای خونی و ارزیابی حسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام  پذیرفت. 6 نوع جیره غذائی شامل یک جیره شاهد (بدون تفاله زیتون) و 5 جیره حاوی 2، 4، 6، 8 و 10 درصد تفالة خشک و الک شده تجاری میوة زیتون تهیه شده و ماهیان با وزن متوسط 7/184 گرم در استخرهای مستطیلی شکل تغذیه شدند. هر تیمار از سه تکرار برخوردار بود. دبی متوسط آب 10 لیتر بر ثانیه و میزان دما و pH آب به ترتیب در طی دوره پرورش 3±10 درجه سانتی گراد و 9/7- 8/6 بوده است. ماهیها بر اساس میزان اشتها  در سه نوبت در روز (ساعتهای 8، 12 و 18) بطور دستی تغذیه شدند. بررسی شاخص‌های مختلف اعم از آنالیز لاشه، شاخص­های رشد و فاکتورهای خونی نشان داد که می­توان تا 8 درصد جیره توسط تفاله زیتون جایگزین شود و  علی‌رغم اینکه در اکثر موارد تیمار 10 درصد نیز شرایط مشابه‌ای داشته اما با بررسی برخی از شاخص­های خونی به‌نظر می­رسد که استفاده از تفاله زیتون تا 8 درصد ترکیب جیره مناسب­ترین میزان بکارگیری آن می باشد.
    کلید واژگان
    ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
    تفاله زیتون
    ترکیب شیمیایی بدن
    شاخص رشد
    خون
    ارزیابی حسی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران
    1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران
    1. گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144، گیلان، ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2016.59850
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_59850.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268978

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب