بررسی اثر آنتیاکسیدانی عصارة پوست پرتقال بر کیفیت فیلة کپور معمولی (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخچال (C°4)
(ندگان)پدیدآور
علی بیگی, طیبهعلیزاده دوغیکلائی, ابراهیمزکی پور رحیم آبادی, اسحقنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهکاربردن عصارههای طبیعی، بهمنزلة یکی از منابع مناسب آنتیاکسیدانی، برای بهبود کیفیت ماهی در حال افزایش است. هدف این مطالعه بررسی تأثیرات آنتیاکسیدانی عصارة پوست پرتقال در کیفیت فیلة ماهی کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال (°C4) است. فیلهها با غلظتهای صفر، 1 و 5درصد عصارة پوست پرتقال تیمار بستهبندی و در یخچال نگهداری شدند. ارزیابان شاخصهای شیمیایی (pH، پراکسید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)) و ارزیابی حسی (بافت، بو، طعم، رنگ و مطلوبیت کل) را در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 اندازهگیری کردند. با افزایش زمان نگهداری مقادیر pH افزایش یافت که این روند در تیمار شاهد بیشتر بود (P2در کیلوگرم چربی ماهی)، 99/0، 78/0، 59/0 (میلیگرم مالون آلدئید در کیلوگرم گوشت ماهی) و 3/33، 5/30، 6/22 (میلیگرم نیتروژن در 100 گرم گوشت ماهی) رسید که این افزایش در تیمار 5 درصد نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (P
کلید واژگان
عصارة پوست پرتقالکپور معمولی
آنتیاکسیدان
ترکیبات فنولی
کیفیت
فرآوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-06-221392-04-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه زابل ، دانشجوی کارشناسی ارشد شیلاتدانشگاه زابل، دکترای فرآوری
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
شاپا
2008-57292423-7809




