• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 66, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 66, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر سطوح مختلف غذایی تفالة زیتون در رشد، ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    خوش خلق, مجیدرضانویریان, حمیدموسی پور شاجانی, مجیدمحمدی, محمدعزیزی, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    460.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ضایعات حاصل از روغن‌کشی میوة زیتون در رشد و ارزیابی حسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام پذیرفت. 4 جیرة غذایی شامل 1 جیره شاهد (بدون تفالة زیتون) و 3 جیره حاوی 5، 10 و 15 درصد تفالة خشک و الک‌شدة زیتون فرموله به ماهیان در 3 تکرار تغذیه شد. ماهیان با وزن متوسط 5±3/71 گرم، به طور تصادفی، در مخازن بتونی گرد با قطر 3 متر و ارتفاع 1 متر توزیع شدند. آب رودخانه با سرعت حدود L/S1 داخل استخرها در جریان بود، دما و pH آب به ترتیب طی دورة پرورش 3±10 درجة سانتی‌گراد و 7/6-1/8 بود. ماهی‌ها بر اساس 1 - 5/1درصد وزن بدن طی 3 نوبت در روز (8، 12 و 18)، به طور دستی، تغذیه شدند. بررسی فاکتورهای وزن نهایی، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب وضعیت، ضریب تبدیل غذایی، شاخص کبدی و آنالیز لاشه نشان داد که به طور کل تا 5 درصد جیره می‌تواند با تفالة زیتون الک‌شده جایگزین شود. رشد، راندمان تغذیه‌ای و ترکیب لاشة ضعیف مربوط به تیمار با سطح 15 درصد تفالة زیتون بود که نسبت به سایر تیمارها اختلاف آماری بارزی را نشان می‌داد (P>0.05). نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن تفالة زیتون در رنگ ماهی بی‌تأثیر است (P>0.05)، ولی در بو و مزة ماهی تأثیر مثبت دارد و در مقایسه با تیمار شاهد باعث خوش ‌خوراکی بیشتر ماهی شده است (P0.05). نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن تفالة زیتون در رنگ ماهی بی‌تأثیر است (P>0.05)، ولی در بو و مزة ماهی تأثیر مثبت دارد و در مقایسه با تیمار شاهد باعث خوش ‌خوراکی بیشتر ماهی شده است (P0.05)، ولی در بو و مزة ماهی تأثیر مثبت دارد و در مقایسه با تیمار شاهد باعث خوش ‌خوراکی بیشتر ماهی شده است (P
    کلید واژگان
    قزل‌آلای رنگین‌کمان
    تفالة زیتون
    شاخص رشد
    ترکیب شیمیایی لاشه
    ارزیابی حسی
    تغذیه آبزیان
    فرآوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2013-06-22
    1392-04-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان - دکتری تخصصی
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-دکتری
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-کارشناسی ارشد
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان- کارشناسی
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان-کارشناسی

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2013.35691
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_35691.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268957

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب