• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 64, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 64, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی روند تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) جهت تعیین مدت زمان ماندگاری آن طی نگهداری در دمای یخچال (C? 4+)

    (ندگان)پدیدآور
    ذوالفقاری, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    313.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه اهمیت نگهداری و عرضه ماهی تازه با توجه به علاقه مصرف کنندگان به ماهی تازه نسبت به منجمد روز به روز بیشتر می‌شود. در این میان تعیین مدت زمان ماندگاری ماهی، جهت تعیین زمان مصرف آن، به دلیل فساد پذیری بالای ماهی اهمیت می‌یابد. این پژوهش به منظور بررسی روند تغییرات فسادی و تعیین زمان ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال (°C4) صورت پذیرفت. بدین منظور فیله‌های ماهی قزل‌آلا به مدت 18 روز در یخچال نگهداری و تغییرات شاخص‌های اسیدهای چرب آزاد (FFA) Free Fatty Acids، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)Thiobarbituric acid ، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)Total Volatile Basic Nitrogen ، بار میکروبی کلTotal Viable Count (TVC) و ارزیابی‌های حسی صورت پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان داد مقادیر شاخص‌های شیمیایی طی نگهداری بطور معنی‌داری افزایش یافت. با توجه به استانداردهای TBA، TVB-N و TVC و همچنین ارزیابی‌ حسی نمونه‌ها در روز 5 از حدود استاندارد تعیین شده خارج شدند. بررسی همبستگی‌های بین شاخص‌های شیمیایی و میکروبی با قابلیت پذیرش کلی نشان داد که دقیق‌ترین شاخص‌ها جهت تعیین ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا TVC (log cfu/g 6) و TVB-N (حدود 25 میلی‌گرم در 100 گرم فیله) می‌باشد. طبق نتایج فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان تا حدود روز 5 در دمای یخچال قابل نگهداری می‌باشد.
    کلید واژگان
    ارزیابی حسی
    ارزیابی‌های شیمیایی
    ارزیابی‌های میکروبی
    تعیین زمان ماندگاری
    دمای یخچال
    قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-07-23
    1390-05-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    1 دانش آموخته کارشناسی ارشد،

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_23287.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268937

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب