• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    فعالیت ضد قارچی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni

    (ندگان)پدیدآور
    سالاری, زهراسوری نژاد, ایمانناظمی, ملیکایوسف زادی, مرتضی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    331.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خیار­های دریایی از موجودات شاخه خارپوستان هستند که متابولیت­ های زیست فعال از جمله ساپونین با طیفی از خواص ضد میکروبی از آن­ ها استخراج شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص ضد قارچی ساپونین استخراج شده از خیار دریایی خلیج فارس گونه Stichopus hermanni نسبت به سویه قارچ Aspergillus fumigatus  و مخمر Candida albicans می باشد. پس از عصاره­ گیری از خیار دریایی با اتانول، ساپونین از عصاره تغلیظ شده و از طریق کروماتوگرافی ستونی با بکارگیری حلال­های مختلف جداسازی شد. برای شناسایی ساپونین از کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا استفاده گردید. برای بررسی خواص ضد قارچی ساپونین در سویه­ های قارچ و مخمر، از روش ریز رقیق­ سازی محیط کشت به­ منظور تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. دو دسته ساپونین استروئیدی و ساپونین گلیکوزیدی-استروئیدی در فرکشن­ های استخراج ­شده با کروماتوگرافی لایه ­نازک شناسایی شد. ساپونین استروئیدی در غلظت 200 میکرو­گرم بر میلی­ لیتر رشد قارچ و در غلظت 400 میکروگرم بر میلی­ لیتر رشد مخمر را مهار نمود و در غلظت 400 میکروگرم بر میلی­ لیتر در قارچ خاصیت کشندگی داشت. برای ساپونین گلیکوزیدی-استروئیدی، حداقل غلظت مهار­کنندگی در قارچ برابر با 30 میکروگرم بر میلی­ لیتر و در مخمر برابر با 100 میکروگرم بر میلی­ لیتر بود در حالی که حداقل غلظت کشندگی در قارچ برابر با 100 میکروگرم بر میلی­لیتر و در مخمر برابر با 400 میکروگرم بر میلی­ لیتر به­ دست آمد. خیار دریایی S. hermanni دارای متابولیت­ های زیست فعال قابل استخراج با خواص ضد قارچی می­ باشد و تحقیقات جامع برای بررسی امکان استفاده از آن به­ عنوان یک منبع غنی جهت سنتز ترکیبات دارویی پیشنهاد می­ گردد.
    کلید واژگان
    حداقل غلظت مهارکنندگی
    خیار دریایی خلیج فارس
    متابولیت زیست فعال

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
    دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
    استادیار پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران.
    دانشیار گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2019.269677.1062
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_69446.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/268931

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب