اثرپودر جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) روی رشد، تغذیه، ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus, 1758)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریاسندک زهی, اسمانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر بمنظور بررسی اثر عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر شاخصهای رشد (وزن نهایی و میزان رشد روزانه)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی، میزان غذای دریافتی، راندمان مصرف پروتئین، راندمان مصرف چربی)، ترکیب شیمیایی (میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) و اسیدهای چرب بدن ماهی کفال خاکستری به مدت 62 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 450 قطعه لارو کفال ماهی با میانگین وزنی g02/0±72/0 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 30 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از پودر جلبک) و در تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 و5 میزان استفاده از پودر جلبک به ترتیبg/kg 5، 10، 15و30 غذا بود مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش، بالاترین وزن نهایی g 02/0±13/5، میزان رشد روزانه % 20/0±44/3 وکمترین ضریب تبدیل غذا 03/0±99/0، در تیمار حاوی g/kg 15 پودر جلبک به غذا مشاهده شد. همچنین بالاترین راندمان مصرف پروتئین 27/0±61/8، راندمان تولید پروتئین54/2±48/39 میزان پروتئین لاشه % 30/0±7/19، میزان چربی لاشه% 0/0±08/ 10 و بیشترین سطوح اسیدهای چرب غیر اشباع چند زنجیرهای (PUFA) شامل اسید لینولئیک %09/2±60/32و اسید لینولنیک (% 03/1±72/3) در تیمار 4 مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P ).در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن g/kg 15 پودر جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری بمنظور بهبود شاخص های رشد، تغذیه ، کیفیت لاشه و افزایش اسیدهای چرب چند زنجیرهای در این ماهی پیشنهاد می شود.
کلید واژگان
کفال ماهیجلبک اسپیرولینا
ترکیب لاشه
اسید چرب
محرک رشد
غذای زنده
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




