تعیین زمان ماندگاری و شناسایی اسیدهای چرب در اردکماهی تالاب انزلی
(ندگان)پدیدآور
حاجی صفرعلی, مهسامعینی, سهرابخوشخو, ژالهکرمی, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق ترکیبهای شیمیایی و تغییرات آنها در فیلة اردکماهی تالاب انزلی1 به مدت 120 روز نگهداری در سردخانة 20- درجة سانتیگراد شناسایی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که درصد تغییرها در ترکیب شیمیایی به شرح زیر است: رطوبت 06/0±61/77 به 01/0±57/76، خاکستر 00/0±30/1 به 01/0±37/1، پروتئین 01/0±21/19 به 03/0±19/17 و چربی 01/0±29/2 به 00/0±98/0. به وسیلة دستگاه گاز کروماتوگرافی تعداد 30 اسید چرب در فیلة اردکماهی تالاب انزلی شناسایی شد که شامل 12 اسید چرب اشباع2، 6 اسید چرب غیراشباع مونوئن3 و 12 اسید چرب غیراشباع پلیئن4 است. درصد تغییرها در اسیدهای چرب در زمان انبارداری شامل SFA94/22 به 83/27، MUFA 61/22 به 35/31، PUFA16/51 به 96/34 و ΣUFA5 75/73 به 31/66 بود؛ از طرف دیگر، درصد تغییرها در مقدار امگا-3 6 و امگا-6 7 به ترتیب 49/33 به 16/20 و 85/17 به 80/14 اندازهگیری شد. از نظر آماری همة نتایج در سطح 5 درصد معنیدارند. مقدار مجموع بازهای فرار8 و پراکسید9، بهمنزلة نشانگرهای اندیس فساد، در مدت انبارداری افزایش داشتند و مقدار این افزایش به ترتیب برای TVB-N از 02/0±27/6 به 00/0±25/14 میلیگرم ازت در 100 گرم و برای پراکسید از 00/0±18/0 به 00/0±44/1 میلی اکیوالان بر کیلوگرم شد.
کلید واژگان
اردکماهی تالاب انزلی Esox luciusترکیبهای شیمیایی
اسیدهای چرب
فرآوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-03-211392-01-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایراندانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران ایران
شاپا
2008-57292423-7809




