دوره 67, شماره 2
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
تأثیر کلرید جیوه در فراساختار سلولهای پوششی مثانة خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus)
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)استرسهای ناشی از آلایندهها، از جمله فلزات سنگین، به پاسخهای سلولی منجر میشوند که اغلب به صورت تغییرات فراساختاری نمایان میشوند. تغییرات فراساختاری سلولهای پوششی مثانة خرچنگ Astacus leptodactylusدر اثر تیمار ...
-
ساختار ژنتیکی جمعیت سگماهی جویباری (Turcinoemacheilus kossiwigi Banarescu and Nalbant, 1964) در رودخانة بریم (کهگیلویه و بویراحمد) و خیرآباد (خوزستان) با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)از شش جایگاه ریزماهوارة IC228، IC434، IC720، Bbar3، Bbar7 و Bbar8 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیتی ماهی Turcinoemacheilus kossiwigi، در دو رودخانة بریم و خیرآباد، استفاده شد. در مجموع، تعداد 60 ...
-
بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین آبکافت حاصل از ماهیچه و احشای ماهی یال اسبی (Trichiurus lepturus) صیدشده از دریای عمان
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)در مطالعة حاضر خواص آنتیاکسیدان پروتئین آبکافت تولیدشده با آنزیم پروتامکس از امعا و احشا و گوشت ماهی یال اسبی بررسی شد و فاکتورهای زیر طی 7 ساعت آبکافت آنزیمی سنجش شد. بیشترین میزان بازیافت نیتروژن امعا و احشا و گوشت به ...
-
تعیین حد مجاز مصرف کنسرو ماهی گیدر (Thunnus albacares) از نظر میزان جیوه
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)امروزه، ماهی یکی از مهمترین منابع برای فراهمکردن نیازهای غذایی و حمایت از سلامت انسان در سرتاسر جهان است. در عین حال، مصرف غذاهای دریایی بهمنزلة مسیری مهم در مواجهة انسان با انواع آلایندههای شیمیایی، از جمله فلزات ...
-
بررسی تأثیر تیمارهای آب لبشور تهیهشده به روشهای مختلف در شاخصهای رشد و کیفی مراحل لاروی میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii)
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)این تحقیق با هدف بررسی تأثیرات آب لبشور تهیهشده به روشهای مختلف در شاخصهای رشد و کیفی مراحل لاروی میگوی بزرگ آب شیرین انجام شد. برای این مطالعه، چهار تیمار آب لبشور با شوری 12 گرم در لیتر شامل آب رقیقشدة دریا، آب ...
-
بررسی برخی عوامل موقعیتی مؤثر در رفتار مصرفکنندگان خانگی ماهی در تهران
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)برای شناسایی برخی عوامل موقعیتی مؤثر در رفتار مصرفکنندگان خانگی ماهی در تهران، پرسشنامه طراحی شد. با سنجش پایایی و روایی پرسشنامه، به طور تصادفی از 295 خانوار تهرانی به تفکیک هر یک از مناطق شهرداری تهران پرسشنامه تکمیل ...
-
تعیین منشأ هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقهای در منطقة ساحلی بوشهر با استفاده از مطالعة نسبت ترکیبات مذکور در دوکفهای Barbatia helblingii
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقهای (PAHs) از آلایندههای پایدار اکوسیستم دریا به شمار میروند که از منابع مختلفی منشأ میگیرند و مخاطرات زیادی برای آبزیان و انسان دارند. با بررسی نسبت غلظت ترکیبات PAHs در دوکفهایها میتوان ...
-
تخلیص ویتلوژنین فیلماهی (Huso huso) با استفاده از روش ترکیبی رسوبدهی انتخابی (EDTA-Mg2+) و استخراج از ژل
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)ویتلوژنین یک گلیکو فسفو لیپو پروتئین پیشساز پروتئینهای زرده است که نقش اصلی را در مرحلة زردهسازی بر عهده دارد. سطوح این پروتئین در ماهیان نابالغ و جنسیت نر بهمنزلة شاخص مواجهة ماهی با ترکیبات اخلالگر سیستم درونریز ...
-
بررسی محتویات لولة گوارش کپوردندان گنو (Aphanius ginaonis Holly, 1929 ) در ارتباط با سیانوباکتریهای چشمة آب گرم گنو، بندرعباس
(دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران, 2014-06-22)کپوردندان گنو (Aphanius ginaonis) در جهان فقط منحصر به چشمة آب گرم گنو واقع در استان هرمزگان است. در این تحقیق برخی از جنبههای زیستشناختی کپوردندان گنو همچنین، محتویات لولة گوارش این ماهی و ارتباط آن با ...



