• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه اثر ضد باکتریایی و سینرژیستی عصاره گیاه انگشتانه (Digitalis nervusa) و آنتی بیوتیک Ciprofloxacin بر استافیلوککوس اورئوس

    (ندگان)پدیدآور
    ایوبی نژاد, لیلینظری, حمیدمحمدی ثانی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    588.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    علی رغم پیشرفتهای نوین در روشهای تهیه و تولید موادغذایی ، سلامت و ایمنی مصرف کننده به طور روز افزون در بهداشت عمومی اهمیت می یابد. یکی از روشهای کنترل میکروارگانیسم های بیماری زا استفاده از نگهدارنده های شیمیایی است. بدون شک استفاده از عصاره و اسانس گیاهان جایگزین بسیار مناسبی میتواند باشد. این مطالعه به منظور تعیین اثرات ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه انگشتانه روی باکتری پاتوژن استافیلوککوس اورئوس در مواد غذایی می باشد. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی به تنهایی و همچنین توام با آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین روی باکتری گرم مثبت، استافیلوککوس اورئوس (ATCC25923)، به روش براث میکرودیلوشن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون تعیین حداقل غلظت بازدارندگی برای عصاره گیاه انگشتانه و آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین به ترتیب mg/ml9/4 و5/0 µg/ml تعیین گردید، تاثیر توام آنتی بیوتیک و عصاره نشان داد که رشد باکتری استافیلوککوس اورئوس در استفاده همزمان از mg/ml 5/3 عصاره و µg/ml28/0آنتی بیوتیک مهار شد. بررسی آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگیبرای عصاره mg/ml1/7 و برای آنتی بیوتیک µg/ml 1 اندازه گیری شد و استفاده همزمان از mg/ml1 عصاره و µg/ml14/0 آنتی بیوتیک موجب از بین رفتن باکتری گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده همزمان از عصاره الکلی و آنتی بیوتیک، موجب کاهش 48 درصدی مصرف آنتی بیوتیک برای مهار رشد باکتری استافیلوککوس اورئوس گردید و استفاده توام از عصاره الکلی و آنتی بیوتیک، باعث کاهش 86 درصدی مصرف آنتی بیوتیک در حداقل غلظت کشندگی برای باکتری استافیلوککوس اورئوس شد.
    کلید واژگان
    عصاره اتانولی
    آنتی باکتریال
    انگشتانه
    سیپروفلوکساسین
    اثر سینرژیستی
    آلودگی میکروبی مواد غذائی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_651788.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267286

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب