• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    خواص ضد باکتریایی اسانس برگ شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens L. Hérit) بر میکروارگانیسم های بیماری زای مواد غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدزاده, هدیمحمدی ثانی, علیشعیبی, شهرام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    673.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده استفاده از پتانسیل مواد طبیعی به‌عنوان افزودنی‌های غذایی به‌ خصوص با توجه به ‌خواص ضد میکروبی آن‌ها جهت کاهش استفاده از نگهدارنده‌های شیمیایی در تولید مواد غذایی، بسیار حائز اهمیت است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس برگ شمعدانی عطری در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتری ‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، سالمونلا انتریتیکا و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور به‌ میزان 4 میلی ‌لیتر اسانس برگ شمعدانی عطری توسط دستگاه کلونجر تهیه و سپس حداقل غلظت بازدارندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی به ‌روش ریز رقت بررسی شد. نتایج نشان داد که مقدار حداقل غلظت بازدارندگی برای استافیلوکوکس اورئوس و اشریشیا کلی  یکسان و برابر با 5/62 میلی‌ گرم بر لیتر و برای سالمونلا انتریتیکابرابر با 125 میلی ‌گرم بر لیتر بود. هم‌چنین حداقل غلظت کشندگی برای لیستریا مونوسیتوژنز 25/31 میلی‌ گرم در میلی ‌لیتر تعیین شد. نتایج این بررسی نشان داد که باکتری ‌های گرم مثبت در برابر اسانس برگ شمعدانی از حساسیت بالاتری نسبت به باکتری‌ های گرم منفی برخوردارند و حساس‌ترین میکروارگانیسم آزمون شده نسبت به اسانس برگ شمعدانی عطری به‌ترتیب  لیستریا مونوسیتوژنز،استافیلوکوکوس اورئوس،اشریشیا کلی و سالمونلا انتریتیکا بودند. نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس برخی گیاهان زینتی برای مهار باکتری ‌ها می‌تواند در تحقیقات بعدی رویکرد مناسبی باشد.
    کلید واژگان
    ریز رقت
    اسانس برگ شمعدانی
    حداقل غلظت بازدارندگی
    حداقل غلظت کشندگی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-11-22
    1393-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
    1. گروه صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
    آزمایشگاه آلاینده های سمی، سازمان غذا و دارو، تهران، ایران.

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_641645.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267282

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب