بررسی اثرات سدیم آزید، دما و زمان اینکوباسیون بر تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوس روزئوس
(ندگان)پدیدآور
یلمه, محمودخمیری, مرتضیقائمی, عزت اللهرمضان پور, سیده سانازقربانی, محمدنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تولید رنگدانه از میکروارگانیسمها نسبت به سایر منابع زیستی مثل گیاهان مزیت بیشتری دارد. تا به امروز، پژوهشی در رابطه با اثر مواد جهشزا بر میزان تولید رنگدانههای کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس انجام نشده است. از اینرو، هدف از این پژوهش بهینهسازی شرایط تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تیمارشده با سدیم آزید بود. تولید کاروتنوئید از میکروکوکوس روزئوس در مجاورت عامل جهشزای سدیم آزید به طور قابل توجهی افزایش یافت (05/0>P). با این حال مجاورت میکروکوکوس روزئوس با غلظتهای بالای سدیم آزید و مدت زمان اثر سدیم آزید، تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده از میکروکوکوس روزئوس کاهش یافت (05/0>P). غلظت سدیم آزید و مدت زمان تیمار دهی با آن بیشترین اثر را بر تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده از میکروکوکوس روزئوس را داشتند. غلظت سدیم آزید 95/94 میکروگرم بر میلی-لیتر، مدت زمان تیمار 23/13 دقیقه، دمای گرمخانهگذاری 91/25 درجه سلسیوس و مدت زمان گرمخانهگذاری 87/87 ساعت به عنوان شرایط بهینه تولید رنگدانههای کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تحت تیمار با سدیم آزید یافت شد. در این شرایط بهینه، مقادیر پاسخها بهترتیب برای کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده 61/7 میلیگرم بر لیتر و 36/8 گرم بر لیتر اندازهگیری شد.
کلید واژگان
رنگدانهمیکروکوکوس روزئوس
سدیم آزاید
بهینه سازی
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم علوم پزشکی گلستان
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان




