خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی تهیه شده به روش برگشت فاز
(ندگان)پدیدآور
شهابی, نسیمتاجیک, حسینمرادی, مهرانفروغ, مهردادنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه، با هدف تهیه نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی و بررسی خصوصیات ضدباکتریایی آن بر علیه سالمونلا تیفیموریوم و لیستریا مونوسیتوژنز انجام گرفت. میانگین اندازهی ذرات نانوامولسیون تهیهشده به روش برگشت فاز با استفاده از توئین 20، به روش پراکنش نور دینامیک، اندازهگیری و 5/66 نانومتر گزارش گردید. ویژگیهای ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت ممانعت از رشد، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ بر علیهدو باکتری در مواجهه با نانوامولسیون در محیط کشت BHI تعیین گردید. متوسط قطر هالهی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، برای سالمونلا تیفیموریوم و لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب 3/8 و 54/8 میلیمتر و در روش انتشار در فاز بخار برای هر دو باکتری صفر گزارش شد. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی بهترتیب در سالمونلا تیفیموریوم 5000، 5000 میکروگرم در میلیلیتر و در لیستریا مونوسیتوژنز، 2500 و 2500 میکروگرم در میلیلیتر بود. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در فواصل زمانی صفر، 15، 30، 45، 60 دقیقه بررسی و نشان داد که رقت 1/0 و 01/0 نانوامولسیون بهترتیب باعث کاهش 6 و 4 سیکل لگاریتمی باکتری سالمونلا تیفیموریوم و در مورد لیستریا مونوسیتوژنز، رقت 1/0، باعث کاهش 4 سیکل لگاریتمی باکتری در زمان 60 دقیقه گردید. میتوان به این جمعبندی رسید که نانوامولسیون تهیه شده میتواند بهعنوان یک ترکیب ضدمیکروب مطرح باشد و در صورت بهینه سازی فرآیند تولید، میتوان از این روش در کنترل عوامل میکروبی در مواد غذایی نیز بهره جست.
کلید واژگان
نانوامولسیوناسانس آویشن
ضدباکتریایی
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشجوی دکتری شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران




