بررسی فراوانی انتروسینهای تولید شده در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از فراوردههای شیر سنتی در شهرستان شهرکرد
(ندگان)پدیدآور
برزم, الههتاج بخش, الههرحیمی, ابراهیمنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
باکتریوسینها پروتئینهای تولید شده توسط باکتریها به خصوص باکتریهای اسید لاکتیک هستند که خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار میروند. در سالهای اخیر توجه ویژهای به این باکتریها در جهت بهرهگیری از آنها به عنوان نگه دارندههای مواد غذایی معطوف شدهاست.در این تحقیق تعداد 120 نمونه فراورده شیر سنتی مختلف، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژنهای انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسینA در 14 ایزوله (81/31 درصد)، ژن مربوط به انتروسین P در 13 ایزوله (54/29 درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 9 ایزوله (45/20 درصد). وجود همزمان چند ژن با همدیگر در 6 ایزوله (63/13 درصد) مشاهده گردید بهطوریکه ژن مربوط به انتروسینهایA وP در 2 ایزوله (54/4 %)، ژن مربوط به انتروسینهایA و As48 در 7 ایزوله (09/15درصد)، ژن مربوط به انتروسینهایA, P و As48 در 5 ایزوله (36/11 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتا زیادی از ژنهای انتروسین در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جداشده از فراوردههایشیر سنتی انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضد میکروبی انتروسینهای تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر میرسد.
کلید واژگان
فراورده های شیر سنتیانتروکوکوس فکالیس
انتروسین
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،ایراندانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران




