نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحیم زاده, غزالfa_IR
dc.contributor.authorرخزادی, اسعدfa_IR
dc.contributor.authorبهرامیان, سمیراfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:43:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:43:06Z
dc.date.available1399-07-09T04:43:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:43:06Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-04-14en_US
dc.date.submitted1393-01-25fa_IR
dc.identifier.citationرحیم زاده, غزال, رخزادی, اسعد, بهرامیان, سمیرا. (1393). بررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوس. میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology, 1(1), 49-55.fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۵۳۹X
dc.identifier.urihttp://jfm.iaushk.ac.ir/article_641639.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267178
dc.description.abstractچکیده در منطقه کردستان دوغ دودی و دوغ طعم دار شده با بنه مقبولیت ویژه ‌ای دارد. تاثیر ضد پاتوژنی این اسانس‌ ها در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است با این حال تاثیر آنها بر باکتری‌ های اسید لاکتیک در محصولات لبنی هیچ‌گاه بررسی نشده است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی میزان تاثیر این اسانس ‌ها بر باکتری <em>لاکتوباسیلوس بولگاریکوس</em> می‌باشد. به این منظور، پس از جداسازی و خالص سازی <em>لاکتوباسیلوس بولگاریکوس</em> از دوغ، محیط کشت مولر هینتون آگار در روش دیسک دیفیوژن برای بررسی حساسیت باکتری به اسانس ‌ها استفاده شد. در این روش تاثیر غلظت‌ های 1/0، 2/0، 3/0، 4/0، 5/0، 6/0، 7/0، 8/0، 9/0، 1، 2، 3، 4، 5 و 100 درصد اسانس شیره درخت بنه و دود مابع بر باکتری مذکور بررسی گردید. بر این اساس کمترین قطر هاله عدم رشد باکتری برای اسانس بنه در غلظت 1/0 درصد برابر 11 میلی‌ متر بود. همچنین در غلظت 9/0 درصد دود مایع قطر هاله عدم رشد 5/6 میلی متر مشاهده شد. یافته ‌ها نشان داد که در هر دو اسانس با افزایش غلظت اسانس قطر هاله عدم رشد افزایش یاقت. نتایج نشان می دهد که <em>لاکتوباسیلوس بولگاریکوس</em> به اسانس شیره درخت بنه بسیار حساس می باشد. لذا توصیه می شود در محصولات تخمیری حاوی این باکتری از اسانس بنه استفاده نشود. همچنین در غلظت های کمتر از ۹/۰ درصد مانعی برای استفاده از دود مایع در محصولات حاوی <em>لاکتوباسیلوس بولگاریکوس</em> وجود ندارد.fa_IR
dc.format.extent612
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردfa_IR
dc.publisherIAU, Shahrekord Branchen_US
dc.relation.ispartofمیکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiologyfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Microbiologyen_US
dc.subjectدود مایعfa_IR
dc.subjectبنهfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس بولگاریکوسfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage49
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد