• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    گزارش آلودگی آب پرتقال پاستوریزه به باکتری Bacillus licheniformis

    (ندگان)پدیدآور
    معتمدی, حسینتاج بخش, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    431.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده این تحقیق به‌ منظور جداسازی وشناسایی باکتری‌ هایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی‌ لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی‌ گراد گرم‌خانه گذاری گردید و سویه ‌ها با استفاده از آزمون‌ های بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونه ‌ها قادر به ‌رشد در دمای 50 درجه سانتی ‌گراد و تشکیل کیست در محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمون‌ های سیستم طبقه ‌بندی لینه،‌گونه Bacillus licheniformis تشخیص داده شد. باکتری مذکورعلی ‌رغم بیماری ‌زا نبودن، ممکن است در شناسایی اولیه با باسیل ‌های موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود، لذا باید آزمون‌ های متمایز کننده‌ ای را برای جداسازی آن‌ از آلیسایکلویاسلوس‌ ها انجام داد تا آب میوه تولیدی به ‌اشتباه آلوده گزارش نشود. به‌ علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتری‌های موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتری‌ های عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود.
    کلید واژگان
    فساد میکروبی
    آب میوه
    Bacillus licheniformis

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-08-23
    1393-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    1. گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
    2. دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_641637.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267176

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب