ردیابی انواع ژن های حدت در سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری
(ندگان)پدیدآور
ممتاز, حسنقائد امینی, رضامومنی, منوچهرنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سالمونلوز، توسط باکتری های جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آنها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکت ها در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونه های سالمونلا آلوده بودند که از بین آنها 12 مورد سالمونلا تیفیموریوم، 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپ های دیگر سالمونلا بودند. نتایج به دست آمده نشان داد که همه ی سویه های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده دارای عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونه های سالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ می باشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاه ها ضروری به نظر میرسد.
کلید واژگان
سالمونلا تیفی موریومسالمونلا انتریتیدیس
واکنش زنجیره ای پلی مراز
عوامل حدت
گوشت مرغ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.




